meinrad spenger (másmóvil) portada
Alberto Sánchez - Bolsamanía

Forts pujades de MásMóvil a l'arrencada de la sessió del dilluns. L'operador es dispara més d'un 4% després de la signatura d'un acord per l'adquisició de l'operador mòbil virtual Lycamobile Spain, que opera sota la marca Lycamobile, per 372 milions d'euros en efectiu, lliure de deute, segons ha anunciat aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 22,50€
  • 0,00%

Aquesta quantitat està subjecta als ajustos per capital circulant habituals en aquesta mena de transaccions, que tindran lloc al tancament.

El pagament es distribuirà en tres trams; el primer, de 307 milions d'euros; tindrà lloc al tancament de la sessió d'avui, el segon, 30 milions, serà d'aquí a sis mesos, i finalment el tercer, 35 milions, serà dotze mesos després del tancament.

La transacció, que està només subjecta a una autorització prèvia per part de les autoritats de la competència, serà finançada amb deute bancari que ha estat garantit per dues institucions financeres internacionals, segons ha explicat MásMóvil, que també ha formalitzat un acord per a l'utilització de la marca a Espanya durant els propers anys.

MásMóvil estima que la incorporació de Lyca al grup permetrà generar sinergies (fonamentalment a través de la reducció dels costos del contracte d'OMV i l'eliminació dels costos centrals) que resultaran en un Ebitda proforma post sinergies superior a 75 milions d'euros anuals.

El període per a l'assoliment d'aquestes sinergies s'espera sigui curt, esperant aconseguir 70 milions aquest mateix any, ha explicat MásMóvil.

Lyca és un operador mòbil virtual especialitzat en el segment prepagament que va començar a operar a Espanya al 2010, arribant a vora 1,5 milions de línies a la fi de desembre de 2019, amb un ARPU mitjà lleugerament superior als 7 euros. Lyca dóna feina a 85 persones, fonamentalment en labors tècniques i comercials, que seran incorporades a MásMóvil.

En 2019, Lyca ha aconseguit uns ingressos de 132 milions d'euros amb un resultat brut d'explotació (Ebitda) de 45 milions.

MásMóvil ha destacat que l'adquisició de Lyca reforça la seva posició a Espanya al segment prepagament, després de les adquisicions de Llamayá i Lebara, a principis de 2017 i a la fi de 2018, respectivament.

En el cas de Llamayá, s'ha duplicat l'Ebitda respecte a l'expectativa original en el moment de l'adquisició, mentre que l'expansió d'Ebitda de Lebara es troba en línia amb l'objectiu inicial.

Pérez Llorca ha actuat com a assessor de MásMóvil, mentre que EY ha efectuat la 'due dilligence' legal, fiscal, laboral i de compliment. BNP Paribas ha actuat com a assessor financer de MásMóvil.

Noticias relacionadas

contador