ep meinrad spenger consejero delegado de masmovil
MÁSMÓVIL - Archivo
22,50€
  • 0,00€
  • 0,00%

MásMóvil ha tancat la venda de gairebé 940.000 llars de la seva pròpia xarxa de fibra al fons internacional Macquarie per 218.500.000 d'euros, import lleugerament superior a l'inicialment anunciat atès que la companyia ha exercit el seu dret d'augmentar marginalment el volum total de la transacció. Les accions de la companyia avancen més d'un 2% aquest dimecres.

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), MásMóvil detalla que la segregació dels actius tindrà impacte econòmic complet per a la companyia des del pròxim 1 de desembre, però no afectarà els seus objectius financers, recentment reiterats.

En aquest sentit, afegeix que la venda d'aquesta part de la xarxa generarà un impacte positiu en el resultat net del grup de telecomunicacions de 134 milions d'euros, cosa que li permetrà tornar a registrar un resultat net positiu acumulat l'any, tal com va anunciar durant la seva presentació de resultats corresponent als nou primers mesos de l'any realitzada recentment.

Així mateix, MásMóvil assegura que l'operació de venda de llars de la seva xarxa de fibra a Macquaire Capital, assessor al mercat de capitals i principal braç inversor de Macquaire Group, no tindrà cap impacte sobre la seva base de clients, atès que aquesta operació no requereix cap actuació en el domicili de l'usuari.

"L'acord assolit implica que MásMóvil manté la total propietat de la base de clients existent sobre la xarxa venuda, ja que aquesta venda és completament neutra per al client, ja que no cal fer cap acció a la seva llar", detalla en un comunicat.

Després d'aquesta transacció i tenint en compte els últims acords aconseguits amb Orange, la companyia compta amb 22 milions de llars comercialitzables amb la seva oferta de fibra, dels quals 13 milions corresponen a fibra pròpia i drets d'ús, un 52% més que fa un any. La resta (8,9 milions) són accessibles gràcies, principalment, als seus acords de bitstream amb altres operadors.

Per la seva banda, Macquarie Capital ha afegit en un comunicat que serà "desenvolupador, inversor principal, estructurador de deute únic ('sole debt arranger') i assessor financer exclusiu" en aquesta operació d'adquisició, en la qual també participarà Aberdeen Standard Investments com coinversor en el projecte.

En aquest sentit, detalla que actualment la xarxa subministra serveis d'accés indirecte en cinc de les ciutats més grans d'Espanya i les seves àrees metropolitanes (Madrid, Barcelona, ​​València, Sevilla i Màlaga). A més afegeix que MásMóvil, "amb la seva sòlida base de clients", serà el primer client de gran envergadura de la nova xarxa i s'ha compromès a contractar un volum mínim a llarg termini.

La xarxa subministra serveis d'accés indirecte en cinc de les ciutats més grans d'Espanya i les seves àrees metropolitanes

NOU OPERADOR MAJORISTA

Després de l'operació, es crearà una nova companyia, que serà un "operador independent majorista" i oferirà capacitat als proveïdors de serveis d'Internet (ISPs, per les sigles en anglès) que busquin subministrar banda ampla a llars i empreses inicialment en aquestes cinc ciutats i les seves àrees metropolitanes.

"Aquesta nova xarxa majorista crearà una font alternativa de capacitat de fibra per a les grans operadores sense infraestructura a les àrees cobertes per la xarxa i per a companyies de banda ampla més petites. Això hauria de permetre als proveïdors de serveis d'Internet arribar a més clients, cosa que augmentaria la competència i la transparència de preus al mercat espanyol", assegura.

El conseller delegat de la nova entitat serà José Antonio Vázquez Blanco, que compta amb més de 18 anys d'experiència al mercat espanyol de telecomunicacions i ha treballat en empreses com Orange, Nokia i Euskaltel. Vázquez Blanco tindrà un "paper clau" a l'hora de captar altres proveïdors de serveis d'Internet, operadores de telecomunicacions o socis corporatius i de supervisar el desenvolupament de la xarxa.

"Estem presentant al mercat espanyol una proposta de telecomunicacions disruptiva: un operador de fibra neutre que generarà oportunitats de creixement per a les operadores de telecomunicacions tradicionals i per als nous socis procedents d'altres ecosistemes que busquin tenir accés a una xarxa de banda ampla segura, flexible i de primera qualitat", ha remarcat Vázquez Blanco.

Macquarie Capital està especialitzat en el desenvolupament d'infraestructures, amb actius per valor de 18.000 milions de lliures actualment en fase de construcció o desenvolupament a tot el món. Durant els últims 18 mesos, la companyia ha invertit per augmentar el seu coneixement del sector d'infraestructures digitals i ha realitzat diferents adquisicions i inversions en aquest segment al Regne Unit i altres parts del món.

La companyia fa tres dècades que està operant a Europa, ja que va obrir les oficines de Londres el 1989, i des de 2010 ha buscat reforçar la seva presència a Espanya invertint i brindant assessorament sobre operacions al sector d'infraestructures, així com col·laborant amb els seus clients espanyols en tot el món.

Noticias relacionadas

contador