mark zuckerberg facebook algoritmos
BOLSAMANIA

La recuperació en les accions de Facebook després del càstig sofert per l'escàndol de la filtració de dades ha permès a Mark Zuckerberg, fundador de la companyia, reduir la 'bretxa de milions' pel que fa al multimilionari Warren Buffett, segons l'índex de multimilionaris de Bloomberg ('Bloomberg Billionaires Index').

  • 156,79$
  • -4,01%

El valor de la fortuna de Zuckerberg puja ara a 81.600 milions de dòlars, segons l'índex. El repunt de les accions des de mínims de 152 dòlars el 27 de març fins a tancar amb un rècord de 202 dòlars ha reduït la bretxa amb Buffett fins a 29 milions de dòlars.

La recuperació de les accions de Facebook també ha recompensat altres grans accionistes amb participacions importants en la companyia, com la directora d'operacions Sheryl Sandberg, la fortuna de la qual puja ara als 1.800 milions de dòlars, i el director de tecnologia Michael Schroepfer, la participació del qual en Facebook és de 0,05% i està valorada en 225 milions de dòlars.

La fortuna de Zuckerberg, de 34 anys i mig segle més jove que el president de Bekschire Hathaway, també se situa per darrere de la de Jeff Bezos, fundador d'Amazon, la persona més rica del món amb una fortuna de 144.800 milions de dòlars, i del cofundador de Microsoft, Bill Gates, amb 92.800 milions de dòlars.

L'índex Bloomberg classifica les 500 persones més riques del món. Buffett, de 87 anys, que va arribar a ser la persona més rica del món, ha anat baixant al rànquing a mesura que la seva fortuna ha anat disminuint per les seves donacions caritatives. Buffett ha donat uns 290 milions d'accions de Berkshire Hathaway Classe B a organitzacions benèfiques, la majoria, a la fundació de Gates. Aquestes accions valen ara al mercat més de 50.000 milions de dòlars, segons dades recopilades per Bloomberg. Zuckerberg s'ha compromès a regalar el 99% de les seves accions de Facebook en vida.

Noticias relacionadas

contador