ep el presidente de mapfre antonio huertas en el encuentro con analistas e inversores celebrado el
EUROPA PRESS

El benefici atribuït de Mapfre durant el primer trimestre d'aquest any va ascendir a 173 milions d'euros, xifra que implica un creixement del 36,7%, respecte al mateix període de l'any anterior, impulsat per la millora del negoci a Espanya, Llatinoamèrica Sud i Amèrica del Nord, així com del negoci reassegurador.

  • 2,28€
  • 0,18%

L'asseguradora ha dit que aquest increment és "especialment significatiu", ja que es produeix després d'haver comptabilitzat durant el trimestre més de 109 milions d'euros corresponents als sinistres incorreguts per la Covid-19, dels quals més de 34 milions corresponen a salut i 48 milions a vida-risc -pràcticament concentrat en Llatinoamèrica-. Es manté la disminució de la sinistralitat en actuacions i assegurances generals per les mesures de confinament i alentiment de l'activitat econòmica.

Els ingressos totals del grup entre gener i març es van situar als 7.304 milions d'euros (-0,4%), mentre que les primes van ascendir fins als 5.896 milions d'euros, un 3,3% inferior durant el mateix període del l'any anterior. A tipus de canvi constant, les primes creixen un 3,2%.

La ràtio combinat ha millorat gairebé 6 punts percentuals, en comparació amb el mateix trimestre (previ a la Covid) de l'any anterior, fins a situar-se al 94,3% i destaca la reducció en automòbils i l'absència de sinistralitat catastròfica rellevant (el 2020 es va registrar el terratrèmol de Puerto Rico).

El patrimoni atribuïble de Mapfre al tancament de març de 2021 es va situar als 8.289 milions d'euros i els actius totals, en 69.965 milions d'euros.

Les inversions de Mapfre en acabar març van ascendir fins als 44.593 milions d'euros. El 51,3% d'aquestes inversions corresponen a renda fixa sobirana i el 18,2% a renda fixa corporativa, mentre que el 6,6% del total està invertit en renda variable, corresponent la resta a tresoreria i altres inversions.

La ràtio de Solvència II provisional a desembre de 2020 es va situar al 192,9%. Al maig es publicarà la dada definitiva del tancament de l'exercici 2020. Mapfre ha dit que la ràtio de Solvència s'ha enfortit en estendre l'aplicació a tot el grup del model intern de risc de longevitat emprat a Espanya, recentment autoritzat pel supervisor.

Finalment, subratllar que el Consell d'Administració ha acordat que l'abonament del dividend complementari de l'exercici 2020 de 0,075 euros bruts per acció, aprovat per la Junta General d'Accionistes, es pagui el proper dia 24 de maig. D'aquesta manera, el dividend total corresponent a 2020 haurà ascendit fins als 0,125 euros per acció, amb la qual cosa el grup destinarà a pagar als seus accionistes un total de 385 milions d'euros amb càrrec a resultats.

Noticias relacionadas

contador