ep el presidente de mapfre antonio huertas durante la presentacion de resultados anuales de 2019
MAPFRE - Archivo

JP Morgan ha elevat el seu consell sobre Mapfre de neutral a sobreponderar i el preu objectiu fins als 1,98 euros per acció des dels 1,70 euros per títol. A més, ha reiterat el seu consell sobre Catalana Occident a neutral, però ha elevat la seva valoració fins a 35 euros des de 32,50 euros.

  • 35,75€
  • 0,00%
  • 2,28€
  • 0,18%

Tot això dins de la visió positiva que mantenen sobre les asseguradores europees de cara a 2021, a causa de diversos factors com la "millora de la seva solvència", una "atractiva rendibilitat per dividend" i "limitats senyals de retallades de beneficis per la pandèmia de Covid-19".

Des d'una perspectiva fonamental, el sector d'assegurances "està obtenint bons resultats", afirmen; i qualsevol pujada addicional dels rendiments dels bons generaria més avantatges. Les seves millors idees són Poste Italiane, NN Group, Ageas, AXA, Hannover Re, MNG i Allianz.

Encara que al seu últim informe també ha millorat el seu consell sobre Mapfre, a causa que considera que la sòlida posició de capital del sector permetrà a aquestes companyies absorbir la possible volatilitat de les condicions macroeconòmiques, que segueix sent "el principal risc" per a les asseguradores a l'escenari actual.

A més, consideren "molt atractiva" la rendibilitat per dividend del sector, amb una rendibilitat mitjana del 5%-6%, el doble de la que ofereix el conjunt de valors que componen l'índex Stoxx 600.

Finalment, comenten que les asseguradores europees cotitzen amb un descompte del 38% sobre el conjunt de borses europees, davant el seu descompte històric del 28%, cosa que indica que es comportarà millor durant els propers mesos.

contador