ep local de mapfre visto desde el exterior en madrid a 9 de enero de 2020
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Mapfre no prendrà una decisió sobre el seu dividend fins a la recta final de l'any. Ho farà quan l'impacte de la pandèmia de coronavirus per al conjunt de l'exercici sigui més clar. Avui dia, és relativament optimista i assegura que els seus indicadors actuals obririen la porta a mantenir aquest compromís amb els seus accionistes.

  • 2,31€
  • 0,96%

"El consell d'administració continuarà monitorant la situació actual i avaluarà els dividends futurs al quart trimestre de l'any", assegura a la seva presentació de resultats del primer semestre.

Malgrat aquesta cautela, el seu director general financer, Fernando Mata, ha assegurat en una trobada virtual amb mitjans que, avui dia, els indicadors són optimistes quant a mantenir aquest compromís de retribució amb els accionistes. No obstant això, la companyia prefereix ser cautelosa.

MÀXIMA PRUDÈNCIA

"Mapfre és una companyia extremadament conservadora. Hem estat molt prudents en les nostres reserves", ha indicat Mata en referència al primer semestre. La mateixa prudència amb la qual actuarà a la segona meitat de l'any.

Cal recordar que el 25 de juny, Mapfre va abonar un dividend complementari de 0,0858 euros bruts per acció, després d'haver-se aplicat de manera proporcional l'import corresponent a les accions en autocartera a les restants accions, segons indica a la presentació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). A més, apunta que el dividend en efectiu amb càrrec a resultats de l'exercici 2019 i net de autocartera va ascendir a 0,146 euros bruts per acció.

En aquests sis primers mesos de l'any, el benefici net de Mapfre es va situar en 271 milions d'euros, un 27,7% inferior a l'obtingut entre gener i juny de l'any anterior.

Noticias relacionadas

contador