ep el presidente de mapfre antonio huertas durante la presentacion de resultados del primer
EUROPA PRESS

El benefici net de Mapfre al tancament de juny es va situar en 271 milions d'euros, un 27,7% inferior a l'obtingut entre gener i juny de l'any anterior. L'asseguradora ha explicat que el resultat està "fortament impactat" pels sinistres de la Covid-19 registrats per la Unitat de Reassegurança, el cost brut de la qual ascendeix a prop de 87 milions d'euros, així com pels terratrèmols a Puerto Rico (83 milions bruts) i la tempesta Gloria a Espanya (22 milions bruts). A les unitats d'assegurança, l'efecte del coronavirus s'estima que sigui neutre, amb una disminució de la freqüència de sinistres d'automòbils, que compensa sinistres directes en decessos i salut, principalment.

  • 2,28€
  • 1,16%

Els ingressos de Mapfre durant els sis primers mesos d'enguany es van situar en 13.277 milions d'euros, la qual cosa suposa un descens del 11,8% respecte al mateix període de l'any anterior, en tant que les primes van caure un 12,3% a 10.983 milions. Aquest descens s'emmarca en un context de reculada d'activitat econòmica causada per la crisi de la Covid-19 i aguditzada durant tot el segon trimestre de l'any, afectant tots els països. A més, Mapfre destaca tres factors determinants en la reducció de primes per un import de 1.546 milions d'euros: l'impacte de la devaluació de les monedes, sobretot el real brasiler, que resta, en conjunt, 580 milions d'euros en primes; la pòlissa de Pemex, de 445 milions d'euros emesa al 2019; la reducció de primes de Vida-Estalvi, a Espanya, de 412 milions d'euros.

L'asseguradora ha explicat que ha destinat 24 milions d'euros a protegir als seus empleats i assegurar la continuïtat del negoci, i ha afegit que "encara no és possible conèixer l'abast real d'aquesta crisi". Així i tot, Mapfre ha precisat que la fortalesa del balanç, els seus alts nivells de capital i solvència i la seva posició de liquiditat i disponibilitat de finançament addicional permeten anticipar que l'impacte serà limitat per al grup.

La ràtio combinada del grup en finalitzar juny se situa en un 96,7%, +0,8 punts percentuals respecte a un any abans. El patrimoni net es va situar en 9.542 milions d'euros, un 5,6% menys que a desembre de 2019, mentre que els fons propis van ascendir a 8.342 milions d'euros, un 5,8% menys que al desembre de l'any passat. Els actius totals, mentrestant, van quedar en 70.171 milions d'euros, un 3,2% menys que al tancament de 2019, a conseqüència de la caiguda dels mercats borsaris, la depreciació de les monedes i la reducció de l'activitat.

Quant a les inversions, en finalitzar el semestre es van situar en 51.350 milions d'euros, un 4,1% menys que al desembre de 2019.

La ràtio de solvència a març de 2020 es va situar en un 177,2%, amb un 85,5% de capital de màxima qualitat (nivell 1).

Noticias relacionadas

contador