ep antonio huertas presidentemapfre 20180720113802
UIMP

Mapfre i Santalucía, les asseguradores espanyoles, negocien la fusió de les seves línies de serveis funeraris per crear el líder del sector a Espanya recolzades per una facturació de més de 200 milions d'euros.

  • 2,33€
  • 1,13%

Així ho han donat a conèixer les dues companyies a través d'un fet rellevant enviat per Mapfre a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquest dimarts, Reuters ja anunciava la notícia citant fonts coneixedores de la situació.

Totes dues es veurien recolzades per una facturació de més de 200 milions d'euros

Si tira endavant, Mapfre i Santalucía crearien a través de Funespaña i Albia un gegant per superar Mémora, l'actual líder del mercat a Espanya. "La idea és que Santalucía hi tingui una participació majoritària, ja que el negoci d’Albia és més gran que el de Funespaña", afirmava Reuters.

L'operació es remunta a la passada setmana, quan la pròpia CNMV va admetre a tràmit la sol·licitud d'autorització presentada per Mapfre per llançar l'OPA d'exclusió de Funespaña, de la qual l'asseguradora posseeix un 96% de les seves accions.

L'operació de Mapfre d'adquirir la totalitat de les accions de la funerària ja arrossegava més de set anys de negociacions. Després de llançar una OPA el novembre de 2011 a un preu de 7 euros per acció, una sentència del Tribunal Suprem de juliol de 2015 la va anul·lar com a resposta a un recurs d'un accionista en considerar que el preu proposat no era "equitatiu".

Noticias relacionadas

contador