ep thyssenkrupp 20190822131103
THYSSENKRUPP - Archivo

Els sindicats han anomenat a la mobilització dels 4.500 empleats de ThyssenKrupp a Espanya davant la falta de claredat sobre la imminent venda de ThyssenKrupp Elevator, la seva divisió d'ascensors. Les reivindicacions "s'intensificaran" i no es descarta fer vaga, com ha explicat el membre de l'Executiva Federal i responsable de béns d'equip de CCOO d'Indústria, Gerardo Cotijo.

Les protestes començaran el pròxim 2 de març a les 11.30 hores davant la Seu de la Unió Europea a Espanya. Aquesta serà la primera mesura de pressió per demanar que els treballadors formin part de les negociacions d'aquesta operació, amb la intenció de mantenir els llocs de treball i respectar les condicions laborals actuals.

Espanya és el segon país europeu amb més treballadors de Thyssenkrupp Elevator a Europa, només per darrere d'Alemanya, que compta amb 5.000 empleats. Entre tots dos països sumen el 70% de la plantilla de la companyia al 'Vell Continent', que ascendeix a un total de 13.000 treballadors.

DOS CONSORCIS ES DISPUTEN LA COMPRA

Thyssekrupp va informar la setmana passada que prioritzaria les negociacions sobre la venda de la seva filial d'ascensors amb dos consorcis financers, un format per Blackstone, Carlyle i Canada Pension Plan Investment Board, i un altre format per Advent i Cinven. "L'objectiu és aconseguir un acord ràpidament sobre una venda majoritària o total", va apuntar.

El grup industrial alemany està buscant la "maximització del valor" de la seva divisió d'ascensors. A finals de gener, la consellera delegada de la companyia, Martina Mertz, va estimar que la valoració de l'empresa superaria els 15.000 milions d'euros. En cas que no s'aconsegueixi cap acord amb els consorcis interessats, per a l'empresa "continua sent una opció" treure a borsa aquesta divisió, cosa que podria produir-se al començament de l'estiu.

Noticias relacionadas

contador