ep abengoa
EUROPA PRESS - Archivo

Abengoa ha signat la reestructuració del seu deute amb els seus creditors i ha tornat a esquivar la fallida un cop més. Després de retardar-se fins a quatre ocasions la resolució final de la signatura, el grup d'enginyeria i energies renovables ha tancat un acord que li permet sobreviure.

  • 0,02€
  • 0,00%

La companyia ha anunciat la signatura de l'acord de reestructuració i l'inici del període d'adhesions fins a l'11 de setembre en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV),.

Així, Abengoa, que al 2016 ja va esquivar el que hauria estat el concurs de creditors més gran de la història d'Espanya, amenaçada per un deute de gairebé 9.000 milions d'euros, tanca un nou pla de 'rescat' financer, el tercer dels últims 4 anys, després dels de 2017 i 2019.

En concret, Abengoa Abenewco 1 (Abenewco 1), que és la societat capçalera de tots els negocis, rebrà un préstec a cinc anys per un import de fins a 230 milions d'euros per al qual s'ha sol·licitat la garantia de l'ICO a l'empara del que es preveu al Reial decret llei de mesures urgents i extraordinàries contra l'impacte social i econòmic el Covid-19, que serà nova liquiditat.

A més, se subscriu una nova línia d'avals 'revolving' a cinc anys per import de fins a 126,4 milions d'euros, ampliable fins a 300 milions d'euros, a fi de finançar les necessitats de liquiditat i avals del grup encapçalat per Abenewco 1. Addicionalment, està previst que la Junta d'Andalusia també aporti 20 milions d'euros addicionals a aquest pla de rescat.

Aquesta nova liquiditat i la nova línia d'avals, l'eficàcia dels quals està subjecta al compliment de les condicions previstes al contracte de reestructuració, "seran 'pari passu' entre ells i super sènior respecte a la resta de deutes de Abenewco 1 i els seus termes i condicions són similars als del Finançament NM2 i línies d'avals actuals, va indicar el grup presidit per Gonzalo Urquijo.

D'altra banda, com a comissió per la concessió de la nova línia d'avals les entitats proveïdores dels avals tindran dret a rebre fins a un màxim del 3,52% del capital social d'Abenewco 1 (pre-dilució) en accions ordinàries.

Noticias relacionadas

contador