• La llicència concedida a l'app de lloguer de vehicles amb conductor caduca al terme d'aquest mes
  • Uber té 21 dies presentar apel·lacions, temps durant el qual podrà seguir prestant servei
depart-de-la-directrice-de-la-communication-d-uber

Uber podria estar a punt de perdre una de les principals places europees. Segons recull Bloomberg, el Regulador de Transport de Londres no renovarà la llicència d'Uber per operar a la capital del Regne Unit. Segons l'autoritat, pren la decisió després de considerar que l’"enfocament i la conducta de la companyia demostren una falta de responsabilitat corporativa".

Londres compta amb 3,5 milions d'usuaris d’Uber i approx. 40.000 conductors que treballen per a l'aplicació

La decisió és recurrible per part de la companyia, quel té 21 dies per fer-ho. Fins que no es faci efectiva la resolució al recurs, Uber podrà seguir donant servei de manera habitual als seus usuaris a Londres. Si es confirma la sortida d’Uber de la capital del Regne Unit, 3,5 milions d'usuaris i approx. 40.000 conductors haurien de buscar alternatives. Segons la informació del diari britànic 'The Telegraph', el Regulador de Transport de Londres ha anat augmentat durant els últims temps en silenci el preu de les llicències per a les companyies més grans que va arribar als 2,9 milions lliures.

La decisió del regulador ha estat recolzada per l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, que va indicar que "estaria malament seguir emetent una llicència a Uber si això pot suposar un risc per a la seguretat dels londinencs". "Totes les empreses han de respectar les normes i adherir-se als estàndards vigents, especialment pel que fa a la seguretat", ha conclòs.

Els problemes entre Uber i els reguladors de transport de tot el món han estat una constant des del seu llançament. La empresa de San Francisco ha hagut de defensar-se als jutjats de diverses ciutats que han intentat per tots els mitjans posar fi al servei de l'aplicació. A més dels problemes de llicències, la companyia acumula denúncies pel tracte i les condicions que ofereix als seus conductors, al marge de la contínua 'guerra' amb els taxistes en totes les ciutats del món en què s’ha implantat. En el cas britànic, els taxistes londinencs ja han amenaçat amb prendre mesures si continua el servei i es renova la llicència de l'aplicació.

El Regulador de Transport de Londres ha arribat a la conclusió que Uber no és apte i adequat per a posseir una llicència d'operador de lloguer privat. L'autoritat considera que "l'enfocament i la conducta d'Uber demostren una falta de responsabilitat corporativa en relació amb una sèrie de qüestions que tenen implicacions potencials per a la seguretat pública". La denegació de la llicència se sustenta en quatre punts:

- L'enfocament d’Uber per reportar els delictes penals greus.

- L'enfocament sobre com s'obtenen els certificats mèdics.

- L'enfocament sobre com s'obtenen les verificacions Millorada de Divulgació i Restricció (DOS).

- L'enfocament per explicar l'ús de Greyball a Londres, programari que podria ser utilitzat per impedir que els organismes reguladors obtinguin accés total a l'aplicació i impedeixin que els funcionaris hi portin a terme tasques reguladores o de compliment.

Al comunicat fet públic per comunicar la decisió, el Regulador de Transport de Londres afirma que no formularà més comentaris tot esperant qualsevol apel·lació d'aquesta decisió.

Noticias relacionadas

contador