• Aquest nomenament es produeix nou setmanes després de la renúncia del seu cofundador, Travis Kalanick
  • A part del cap d'Expedia hi havia dos candidats més: el president de General Electric i la màxima executiva d'HP Empreses
ceo uber dara
LinkedIn

Uber ha triat Dara Khosrowshahi com a nou conseller delegat, tal com informen mitjans especialitzats. No obstant això, el cap d'Expedia encara no ha acceptat el càrrec. Amb aquesta elecció es busca retornar a l'empresa l'estabilitat que li ha faltat durant els últims mesos.

Aquesta elecció arriba nou setmanes després de la renúncia del seu cofundador, Travis Kalanick. Des de febrer, la cúpula de Uber ha patit diverses baixes que van culminar amb la renúncia de Kalanick al juny, enmig d'una polèmica sobre la cultura corporativa i denúncies d'assetjament sexual i discriminació.

L'aplicació de transports va votar aquest diumenge designar Khosrowshahi enfront d'altres dos candidats, el president de General Electric, Jeff Immelt, i Meg Whitman, màxima executiva de Hewlett Packard Enterprises, segons van dir fonts pròximes a la decisió al diari 'The New York Times'.

Uber, de propietat privada i valorada en uns 70.000 milions de dòlars, segueix tenint l'exconseller delegat al seu consell d'administració, cosa que ha provocat disputes internes a l'hora de triar un nou responsable.

El fons Benchmark, un dels principals inversors d’Uber i que va demandar Kalanick per frau, apostava per Meg Whitman, mentre que Immelt era el favorit del cofundador, però l'executiu de General Electric es va retirar avui de la contesa.

Finalment, el consell es va decantar pel tercer candidat, el nom del qual no havia transcendit fins ara.

D'acceptar el càrrec, Khosrowshahi, de 48 anys i cap d'Expedia des de 2005, tindrà al davant la tasca de tallar la crisi d'imatge d’Uber, que també enfronta una demanda de la matriu de Google, Alphabet, pel suposat robatori d'informació sobre els seus vehicles autònoms.

Noticias relacionadas

contador