logista nueva sede 2
Logista.

El proper 12 de desembre es reuneix el Comitè Assessor de l'IBEX (CAT), i els experts de Bankinter sí que preveuen canvis en la composició de l'índex en aquesta ocasió.

  • 25,60€
  • -0,39%
  • 31,14€
  • 0,71%

Des del banc expliquen que Logista supera el volum negociat de PharmaMar. A més, compleix el requisit mínim de capitalització, que PharmaMar incompleix novament durant aquest període. "Per això, en aquesta ocasió sí que estimem canvis al selectiu. Logista entrarà a l'IBEX en substitució de PharmaMar", auguren.

Així mateix, Bankinter assenyala que el CAT podria optar per excloure Siemens Gamesa davant l'OPA llançada per Siemens Energy. Tot i això, considera més probable que el Comitè espere que conclogui l'operació abans de prendre una decisió.

Recordem que el Comitè Assessor Tècnic de l'IBEX es basa en una sèrie de criteris per prendre decisions. En primer lloc, computa el volum de contractació en euros al mercat d'ordres durant el període de control, durant els sis mesos previs a la reunió. A més, considera diferents factors per garantir la qualitat del volum esmentat. Entre d'altres, analitza aspectes com el nombre d'operacions contractades o possibles canvis a l'accionariat.

En segon lloc, només poden formar part de l'IBEX 35 aquells valors la capitalització mitjana dels quals sigui superior al 0,30% de la capitalització mitjana del selectiu durant l'esmentat període de control. En tot cas, les normes tècniques consideren el capital flotant dels diferents valors i, per això, estableixen diferents coeficients a aplicar sobre la capitalització mitjana d'aquests de tal manera que es penalitza aquells el capital flotant dels quals és menor.

Noticias relacionadas

contador