apple prevoit une baisse de son chiffre d affaires a cause de la penurie de puces

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha demandat Apple per defensar els més de 400.000 afectats per l'obsolescència programada a la gamma d'iPhone 6. Al·leguen pràctiques comercials injustes, enganyoses i agressives per part d'aquesta empresa que acusen d'actuar de manera fraudulenta ocultant informació als usuaris, vulnerant així la Llei de competència deslleial i la Llei general de defensa dels consumidors i usuaris.

  • 165,00$
  • -1,22%

OCU considera que el gegant de la tecnologia va actualitzar el programari als diversos models de l'iPhone 6 per ocultar els problemes de rendiment ocasionats a les seves bateries, sabent que això causaria un alentiment i pèrdua de rendiment dels telèfons empenyent els consumidors a comprar-ne un nou model. Aquest fet el qualifica l'OCU com a causa de perjudici econòmic a nivells de xifres d'entre 40 i 80 milions d'euros aproximadament.

El desembre del 2020 OCU va presentar unes diligències preliminars amb l'objectiu de sol·licitar a Apple la identificació dels afectats per tal que l'organització pogués defensar-los als jutjats. Un cop sol·licitat aquest tràmit es procedeix a la presentació de la demanda en què OCU sol·licita a Apple una compensació, no només pel perjudici causat pel canvi de mòbil o de bateria, sinó també pels danys morals.

contador