mariage-de-ghosn-bruno-le-maire-veut-la-transparence-totale

El tribunal de Tòquio que instrueix el cas de l'expresident de Nissan, Carlos Ghosn, ha acceptat aquest dimarts posar en llibertat sota fiança a l'empresari, qui roman a la presó provisional des de finals de novembre per presumptes irregularitats fiscals.

El jutge ha decidit concedir la llibertat a l'alt executiu francobrasiler sota una fiança de 1.000 milions de iens (7,8 milions d'euros/8,9 milions de dòlars), va informar el tribunal de Tòkio en un comunicat. Aquesta instància ha acceptat així la petició presentada la setmana passada pel nou equip de defensa legal de Ghosn, després de rebutjar dues sol·licituds similars que havien presentat els seus anteriors advocats.

Ghosn, que ha estat sota custòdia des d'el mes de novembre passat per possibles delictes fiscals i mala conducta, podria ser posat en llibertat aquest mateix dimarts, segons ha recollit NHK.

Va ser detingut després que Nissan dugués a terme una recerca interna en la qual es va detectar que aquest havia reportat remuneracions menors de les quals va rebre realment durant diversos anys, així com que va utilitzar de forma indeguda recursos de l'empresa.

Noticias relacionadas

contador