ep presidenteabanca juan carlos escotet
EUROPA PRESS - Archivo

Abanca acabarà sortint a borsa, però no en aquest moment. El president de l'entitat, Juan Carlos Escotet, ha traslladat aquest dimarts que la intenció final del banc és debutar al mercat de renda variable, però que aquests moments no es "propici" per les condicions desfavorables del mercat.

"Som francament partidaris del desenvolupament del mercat de capitals, està en el nostre ADN. No obstant això, creiem que, lamentablement, el moment del mercat no és el més propici", ha assenyalat durant la presentació de resultats d’Abanca, que va registrar el 2018 el millor resultat de la seva història en guanyar 430 milions d'euros, un 17,3% més.

Escotet ha recordat que la banca viu en un entorn de baixos tipus d'interès en què els marges estan "contrets", de manera que "no és el moment per sortir a cotitzar". "A causa de l'estabilitat en l'accionariat, no hi ha cap tipus de pressa a esperar que les condicions del mercat canviïn per sortir a cotitzar, però això, indubtablement, passarà en algun moment", ha afegit el president d’Abanca

Escotet, que també és president de l'entitat veneçolana Banesco, accionistes d’Abanca, i que fa uns mesos es va veure obligat a abandonar temporalment l'entitat espanyola per acudir al país llatinoamericà després que onze dels directius d'aquesta entitat fossin detinguts acusats d'estar involucrats en "irregularitats que atempten contra la moneda veneçolana", ha rebutjat pronunciar-se sobre la situació política de Veneçuela, tensada després de l’autoproclamació per part de Juan Guaidó com a president del país, malgrat el seu "profund amor" cap a aquest país.

En tot cas, ha explicat que "no hi ha cap motiu perquè Abanca pugui estar preocupada" pel que hi passa, ja que el grup té "tallafocs" per "evitar el risc de contagi". D'acord amb Escotet, el negoci de cada país on el seu grup està present és "absolutament independent i autònom" de la resta, "com es va comprovar arran de l'últim esdeveniment a Veneçuela".

D'altra banda, Escotet ha rebutjat que Abanca estigui interessat en fer-se amb Liberbank abans que es completi la fusió amb Unicaja. "Estem concentrats en la nostra integració de Caixa Geral i no ens permet sinó estar enfocats en això", ha assenyalat el directiu.

Noticias relacionadas

contador