• Ha arribat a un acord amb els fons Bain Capital i Oceanwood
liberbank menendez portada
Bolsamanía

Liberbank es dispara aquest dilluns en borsa (ha arribat a pujar un 8% a l'obertura i ara suma un 5% per dalt) després d'anunciar aquest diumenge que ha venut més de 600 milions de deute immobiliària a Bain Capital i Oceanwood. L'entitat ha arribat a un acord pel qual cedeix a aquests fons l'administració i gestió d'una cartera d'immobles. Liberbank participarà en la nova societat resultant en un 9,99%.

  • 0,28€
  • 1,72%

Dels 602 milions d'euros en deute immobiliària, 180 milions són sous i obres en curs, 80 milions són terciari i 342 milions són producte residencial.

"Notícia positiva, ja que permet complir amb antelació l'objectiu de reducció d'actius immobiliaris de vendre més de 800 milions d'euros durant el segon semestre del 2017, cosa que contribuirà al futur a millorar la rendibilitat del banc, amb objectiu de ROE del 7% el 2019 i 8% el 2020", assenyalen els experts de Renta 4.

Liberbank publicarà els seus resultats del tercer trimestre aquest dimarts, 24 d'octubre. "Ens mantenim a l'espera que s’anunciï les condicions de l'ampliació de capital (500 milions d'euros, el 77% de la capitalització borsària), que s'iniciarà una vegada que les fundacions (43,8% del capital social) col·loquin els seus blocs d'accions i drets de subscripció preferents entre institucionals per aconseguir fons per acudir a l'ampliació i que aquesta operació resulti econòmicament neutra per a elles. Aquesta col·locació de blocs podria propiciar un interessant punt d'entrada", afegeixen els experts de Renta 4.

El tancament de l'operació entre Liberbank, Bain Capital i Oceanwood està previst per abans que acabi l'any. Segons el banc, disposa de provisions al setembre de 2017 per compensar l'impacte derivat de la transacció d'aquests actius. Els analistes d'Ahorro Corporación també precisen que aquesta operació és una notícia positiva que s'enquadra en l'estratègia de l'entitat d'accelerar la reducció d'actius improductius i subratllen que es compleix l'objectiu marcat per al segon semestre del 2017 de vendre més de 800 milions (amb aquesta venda i els 210 milions d'euros de vendes al detall s'assoleixen unes vendes de 812 milions durant el segon semestre enfront dels 255 milions durant el primer semestre).

Noticias relacionadas

contador