ep el presidente ejecutivo del grupo dia stephan ducharme
GRUPO DIA

Les vendes netes de DIA al primer semestre de l'any van pujar un 8,5%, fins als 3.465 milions d'euros. La companyia ha dit que les vendes dʻaquest període "mostren un punt dʻinflexió clau" per al grup.

Dia

  • 0,01€
  • 0,78%

"La transformació ja dona fruits i ens permet afirmar que el grup ha entrat en fase de consolidació després del procés de transformació, que va començar fa tres anys, i que es recolza en una nova proposta del valor per al client a les nostres botigues, amb un nou model de botiga àmpliament implantat a tota la xarxa, un renovat model de franquícia que segueix guanyant pes en la seva activitat i una oferta diferenciadora, amb ampli assortiment que inclou productes frescos de gran qualitat i una marca pròpia renovada, moderna i diferencial”, ha indicat lempresa en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El segon trimestre presenta vendes comparables 'like-for-like' positives a tots els mercats, destacant-ne la "forta recuperació" respecte al primer trimestre a Espanya i Portugal (6,6% i 3,2%, respectivament) i l'evolució al Brasil i l'Argentina (9,5% i 4,5%, respectivament), ha subratllat DIA.

Espanya ha registrat un creixement de 0,3% de les vendes netes al semestre, amb una disminució de la xarxa de botigues del 3,9% respecte al primer semestre del 2021. Portugal registra una disminució del 4,5% a les vendes netes, amb una reducció de la xarxa de botigues de l'1,0%.

DIA destaca igualment el comportament de les vendes netes a Argentina (creixen un 53% al primer semestre), impulsat per una inflació superior a la devaluació de la moneda, que ha pujat al 13,6%, i un increment del parc de botigues del 3,7%. Brasil, per part seva, ha registrat un creixement de les vendes netes del 13,9%, amb una reducció del nombre de botigues en un 18,2%, i s'ha vist beneficiat per la revaluació del real brasiler en un 17,5% respecte al mateix període del 2021.

Les vendes netes procedents de botigues franquiciades arriben al 35,6% sobre la venda total a totes les botigues del grup al primer semestre (32,2% durant el mateix període del 2021). "Aquest avenç mostra l'excel·lent acceptació d'aquest model per part dels nostres socis franquiciats i la bona feina que estan fent, així com la bona acollida per part dels nostres clients", ha afegit DIA al comunicat.

Al tancament del juny, la companyia compta amb 1.775 botigues que operen sota el nou model de botiga i que representen el 46% de la xarxa de proximitat a nivell grup. Per països, Espanya té 1.297 botigues operant sota el nou model; Argentina en té 366 i Portugal, 112 establiments.

COMPLEX ESCENARI MARCAT PER LA INFLACIÓ

El complex escenari econòmic, marcat per la inflació i l'encariment de matèries primeres, combustibles i energia, ja mostra canvis en el comportament del client, que ha augmentat la freqüència de visita a botiga, però fa compres de menor import, ha explicat la companyia. Això s'aprecia en un increment del 5,7% en el nombre de tiquets durant el primer semestre de l'any, enfront de la reducció d'un 2,9% en l'import de la cistella mitjana.

Entre el gener i el juny, el pes de la marca pròpia de DIA a la cistella va augmentar fins al 51,7% a Espanya, enfront del 47,7% durant el mateix període de l'any anterior.

“Ens trobem davant d'un canvi de fase, apuntant cap a la consolidació del negoci. La positiva evolució de la venda durant el segon trimestre ens permet visualitzar la consolidació d'un canvi que va començar el 2019 amb una revisió profunda del nostre model operatiu i que ens va portar a enfocar la nostra estratègia i proposta de valor a la nostra palanca més potent: la proximitat. Així, des del maig del 2020, hem implementat de forma sistemàtica el nostre full de ruta amb iniciatives d'ampli calat comercial, operacional, en franquícies i de transformació digital i tecnològica als quatre països on operem”, ha afirmat el president executiu de DIA , Stephan DuCharme.

Noticias relacionadas

contador