ep tienda de xiaomi en un centro de klepierre iberia
KLÉPIERRE IBERIA

El fabricant xinès Xiaomi va vendre més telèfons al juny que els seus rivals Samsung i Apple, segons la companyia d'investigació Counterpoint. La tecnològica xinesa Xiaomi va desbancar durant el segon trimestre del 2021 Apple per convertir-se, per primera vegada en la seva història, en el segon major venedor de telèfons intel·ligents (smartphones) del món.

En una carta als seus treballadors, el cofundador i conseller delegat de Xiaomi, Lei Jun, va afirmar que l'obtenció d'aquest segon lloc és una "gran victòria" per a l'estratègia de la companyia, de la qual va afirmar que s'ha convertit en una " empresa veritablement globalitzada "amb presència en més de 100 mercats.

Les vendes de Xiaomi van créixer un 26% en comparació amb el mes anterior, xifra que li va donar a la companyia una participació del 17,1% del nombre total de telèfons intel·ligents venuts a nivell mundial al juny. Mentrestant, Samsung i Apple van vendre el 15,7% i el 14,3% del total de telèfons per al mateix període, respectivament.

De nou, la gran absent d'aquest 'top 5' de venedors de mòbils és la xinesa Huawei, les vendes de la qual s'han desplomat després de veure afectada per les sancions que li ha imposat els Estats Units, que li impedeixen l'accés a tecnologies desenvolupades al país nord-americà com el sistema operatiu Android.

Els analistes de Counterpoint expliquen que la tendència podria ser temporal, ja que un nou augment de casos de la Covid-19 a Vietnam probablement va interrompre la producció de Samsung al juny. Això va portar a una escassetat de dispositius disponibles de fabricant de telèfons intel·ligents de Corea del Sud. Segons els informes, el gegant dels telèfons intel·ligents espera que la producció torni aviat a nivells normals.

"Des que va començar el declivi de Huawei, Xiaomi ha estat fent esforços consistents i agressius per omplir el buit creat per aquest declivi", va dir Tarun Pathak, director d'investigació de Counterpoint, en un comunicat. Va afegir que Xiaomi s'ha estat expandint als mercats heretats d'Huawei com la Xina, Europa, Orient i Àfrica. De fet, la investigació de Strategy Analytics d'aquest mes va trobar que Xiaomi va ser la principal marca de telèfons intel·ligents a Europa durant els tres mesos entre abril i juny, amb aproximadament el 25% de la participació de mercat.

Noticias relacionadas

contador