cbmarks spencer short1

Marks & Spencer (M&S) ha informat aquest dijous que els seus ingressos totals al Regne Unit durant el tercer trimestre van caure un 2,7%, però ha afegit que el rendiment s'ha mantingut estable en un context difícil de mercat i ha reiterat les seves previsions per al conjunt de l'any.

  • 2,62£
  • 0,31%

La minorista de moda i aliments britànica va dir que els ingressos totals del seu negoci al Regne Unit durant les 13 setmanes que van acabar el 29 de desembre van ser de 2.180 milions de lliures, un 2,2% menys en termes comparables.

Els ingressos del seu negoci d'alimentació van caure un 1,2%, fins als 1.680 milions de lliures. Marks & Spencer ha assenyalat que la seva divisió de roba i llar va experimentar un retrocés dels ingressos del 4,8%, fins als 1.100 milions de lliures.

La companyia britànica ha explicat que el seu acompliment el novembre es va veure afectat per la baixa confiança dels consumidors, el clima temperat, el Black Friday i els descomptes generalitzats dels seus competidors.

Malgrat això, la detallista ha afegit que hi va haver alguns signes encoratjadors durant el període i ha al·ludit al seu procés de transformació, que continua en marxa.

Marks & Spencer ha precisat que els seus ingressos del negoci internacional van caure un 15%, fins als 262 milions de lliures, citant l'impacte de la venda del seu negoci a Hong Kong i el tancament de botigues als mercats amb pèrdues. Excloent-ne aquests efectes, la detallista ha dit que els seus ingressos internacionals van disminuir un 1,4%.

Els experts d’RBC indiquen que els comptes de M&S han estat mixtes, amb vendes comparables en alimentació lleugerament per sobre de les seves previsions, però vendes en moda i llar per sota del que s'estimava. "M&S té cert potencial, però les perspectives de creixement a llarg termini es poden veure limitades per la seva ja elevada quota de mercat en el segment premium i un negoci en línia fluix, cosa que fa que la seva dades de lliurament a domicili siguin poc atractius", expliquen aquests analistes.

"Com totes les botigues minoristes establertes al Regne Unit, Marks & Spencer ha estat advertint durant anys que la competència en línia i els descomptes estan robant-li negoci, i això es reflecteix en els resultats del tercer trimestre. La cautela dels consumidors, el clima suau i una oferta poc inspiradora de la roba i el menjar no han ajudat. Però un nou equip directiu ple de qualitat i experiència ha començat a arreglar aquesta icònica empresa perduda durant anys en el desert de la venda al detall", assenyala Lee Wild, analista cap de Interactive Investor.

Noticias relacionadas

contador