cbmarks spencer short1
2,71£
  • 0,05£
  • 1,69%

Marks & Spencer va registrar durant el primer semestre uns guanys un 2% superiors, fins als 223.500.000 de lliures. No obstant això, les vendes de la companyia continuen disminuint-se i els seus ingressos han baixat durant aquest període un 3,1%.

Els guanys superen les expectatives del mercat, que esperaven que se situessin als 203 milions de lliures. Segons ha informat la companyia aquest dimecres, les vendes de roba i llar van caure un 1,1%, mentre que les d'aliments van ser un 2,9% inferiors.

El principal minorista al Regne Unit reconeix que l'entorn empresarial "segueix sent difícil", encara que assegura que espera "una petita millora en la trajectòria de vendes" per a la resta de l'any, tot i reconèixer que les condicions comercials per a la resta de l'any seguiran sent "desafiants".

El principal minorista al Regne Unit reconeix que l'entorn empresarial "segueix sent difícil"

La companyia ha advertit repetidament als seus inversors que hi haurà més decisions difícils per endavant, i el ha dit durant la reunió anual d'aquest any que tancarà més botigues "que no guanyen diners i que no es poden invertir".

Els analistes esperen que en el balanç anual Marks & Spencer aconsegueixi uns guanys de gairebé 545 milions, una xifra que s'espera que canviï poc durant els propers dos anys. En borsa, les seves accions han caigut al voltant d'un 8% aquest any.

Des de Hargreaves Lansdown creuen que "fins fa poc, el negoci del menjar semblava ser la joia de la corona", però, aquesta divisió "s'enfronta a una nova generació de competidors", com Deliveroo i Just Eat. "Aquests proveïdors representen una amenaça particular, ja que molts dels seus clients compren un menjar ràpid per a aquesta nit, en lloc d'una botiga setmanal completa".

Noticias relacionadas

contador