• El 2020 un cotxe elèctric costaria 51.907 al final de la seva vida útil, mentre que un de gasolina arribaria als 57.939 euros i un dièsel als 53.730 euros
coche electrico 2

El preu d'un automòbil elèctric serà semblant al cost d'un vehicle de gasolina o diésel a partir de 2024, segons les dades recollides per EFE publicats aquest dilluns per l'Organització Europea de Consumidors (BEUC), que calcula els costos totals per a l'usuari que genera un cotxe en un període de quatre anys.

Entre 2020 i 2030 es va a apreciar un canvi tecnològic significatiu que comportarà una disminució dels preus d'aquest tipus d'automòbils al mercat, tal com es desprèn de l'informe.

Els autors de l'estudi calculen que al llarg d'un cicle de vida de 16 anys un cotxe elèctric comprat en 2020 costaria un total de 51.907 al final de la seva vida útil, de manera que es revelaria més rendible que els 57.939 euros d'un vehicle gasolina o els 53.730 d'un diésel.

Un cotxe elèctric comprat en 2020 costaria un total de 51.907 al final de la seva vida útil

No obstant això, aquesta estimació no té en compte el cost d'instal·lar al domicili una estació de càrrega elèctrica, que actualment ronda els 1.000 euros i s'espera que caigui fins als 600 euros.

L'informe s'emmarca en l'objectiu del sector del transport de la Unió Europea (UE) de disminuir les emissions de CO2 en un 60 % per 2050, la qual cosa suposa una caiguda mitjana d'un 3 % a l'any.

Les noves tecnologies contribuiran a aquesta meta, no solament les referides als vehicles elèctrics sinó també a aquells impulsats per combustibles fòssils però energèticament més eficients, que en 2025 generaran un estalvi d'almenys 500 euros a l'any comparats amb els de 2015.

IMPULSAR LA INVERSIÓ

Però aquests cotxes del futur, els costos del qual són encara molt superiors als convencionals, no arribaran al mercat de forma automàtica, sinó que la seva generalització haurà d'anar acompanyada de polítiques perquè els fabricants inverteixin en noves tecnologies i que es desplegui una xarxa suficient de carregadors elèctrics, entre altres punts.

No serà necessari que els Governs mantinguin alts incentius a la compra de vehicles energèticament més eficients, sinó que bastarà amb rebaixar els impostos de circulació, afegeix l'Organització Europea de Consumidors.

contador