• Com a novetat, preveu ajudes al desballestament de cotxes antics
ep vehiculo electrico coche electrico opel ampera-e
OPEL

Tots els que vulguin comprar-se un cotxe elèctric i comptar amb una ajuda estatal per això estan d'enhorabona. La segona edició del Pla Movea, d'incentiu a l'adquisició de vehicles propulsats amb energies alternatives, entra en vigor aquest dissabte 24 de juny, un dia després de la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Aquest pla finalitzarà el 15 d'octubre o quan s'esgotin els fons previstos pel Govern, i contempla, com a principal novetat, ajudes al desballestament de cotxes antics.

L'import dels ajuts a la instal·lació de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics en zones públiques variarà depenent de les característiques del mateix cotxe

L'objectiu d'aquesta iniciativa és impulsar els vehicles d'energies alternatives, que estan cridats a formar part de la mobilitat sostenible del futur, tant a ciutats com a les carreteres, pels seus beneficis en matèria de diversificació energètica, per la reducció de la dependència del petroli i per la disminució de les emissions de diòxid de carboni (CO2), entre d'altres aspectes.

Entre les principals novetats d'aquest programa s'inclou, de forma addicional l'incentiu a la compra de vehicles d'energies alternatives, una ajuda pública de 750 euros en el cas que, com a part del procés d'adquisició del nou cotxe 'verd', es doni de baixa un antic de determinades característiques. Així, per rebre aquests 750 euros d'ajuda al desballestament, els usuaris hauran de donar de baixar un automòbil de més de deu anys o un vehicle comercial de set anys amb motor dièsel o gasolina i que estigui sota la seva titularitat des de fa almenys dotze mesos. El vehicle també haurà de tenir la ITV en vigor i estar al corrent de l'impost de circulació.

El nou Movea, aprovat divendres passat pel Consell de Ministres, compta amb una dotació pressupostària de 14.260.000 d'euros que es repartiran en funció del tipus de tecnologia. Així, hi haurà una partida de 10.090.000 d'euros per la compra de vehicles elèctrics i de pila de combustible. Per la seva banda, el pressupost per a la subvenció de l'adquisició de vehicles propulsats amb gas natural, tant comprimit com liquat, serà de 3,6 milions d'euros, mentre que es reserven 560.000 euros per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Les ajudes previstes al Pla Movea també es destinaran a la compra de vehicles i de pila de combustible, excepte motocicletes, de fins a nou mesos d'antiguitat des de la primera matriculació i la titularitat sigui d'un concessionari, un punt de venda o un fabricant/importador. A més, el vehicle objecte de la subvenció haurà de comptar amb el sistema electrònic d'estabilitat (ESC) a les categories M1 (turismes) i N1 (furgonetes i camions lleugers), alhora que no serà obligatori en aquestes categories que l'adquirent del model susceptible de l'ajuda doni de baixa definitiva un altre vehicle.

Entre les exigències del pla es preveu que per a la recepció d'aquests incentius a la compra només es podran adquirir un màxim de 35 vehicles en cas de tractar-se d'entitats públiques o privades amb personalitat jurídica i d'un vehicle, per a persones físiques i autònoms.

5.500 EUROS A COTXES ELÈCTRICS

La nova edició del Pla Movea preveu ajudes de 5.500 euros a la compra de turismes elèctrics amb més de 90 quilòmetres d'autonomia amb un preu màxim de venda de 32.000 euros, mentre que els automòbils de GLP o bifuel rebran un màxim de 1.000 euros, amb un preu màxim de 25.000 euros.

Els cotxes de gas natural o bifuel tindran una subvenció de 2.500 euros i no podran superar un import de venda de 25.000 euros. En el cas del suport a la instal·lació de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics en zones públiques, l'import de l'ajut serà de 15.000 euros per a un ràpid, de 2.000 euros per a un semiràpid i de 1.000 euros per als convencionals.

Noticias relacionadas

contador