• José Ignacio Goirigolzarri va dir que "Bankia seria la parella idònia" i va apuntar a BBVA
  • Aquestes declaracions arriben només una setmana després que el president de Bankia presentés un ambiciós pla estratègic per créixer com a entitat independent
ep presidente bankia jose ignacio goirigolzarri portada

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha concedit una entrevista a Financial Times de la qual s'han fet ressò tots els mitjans espanyols i en què ha deixat oberta la porta a una fusió del banc amb una altra gran entitat espanyola, amb especial èmfasi sobre BBVA. Goirigozarri va dir que "Bankia seria la parella idònia", encara que és conscient de com n’és de "difícil" seria l'operació per a un comprador a causa del caràcter públic de l'entitat.

  • 1,78€
  • 2,65%
"Amb les declaracions sobre una possible fusió amb competidors, el 'management' només pot generar dubtes sobre la seva confiança en la viabilitat de l'estratègia independent i els objectius financers establerts la setmana passada", assenyalen des d’AlphaValue

Les declaracions de Goirigolzarri apareixen només una setmana després que el mateix president de Bankia desgranés l'ambiciós pla estratègic de l'entitat fins al 2020 que inclou repartir 2.500 milions entre els seus accionistes durant els pròxims tres anys i guanyar més de 1.300 milions el 2020. José Ignacio Goirigozarri va dir llavors que "el nostre objectiu és convertir-nos, durant aquests tres anys, en el millor banc d'Espanya, cosa que significa ser el més rendible, eficient i solvent entre els grans (...)".

"Als nostres analistes no els han agradat molt les picades d’ullet de Goirigozarri a la gran banca en comentar que Bankia tindria un 'encaix perfecte' amb els grans bancs espanyols, destacant-ne BBVA", assenyalen els experts d'AlphaValue al seu informe diari. "Els nostres experts creuen que és un error de comunicació, ja que encara ha de convèncer de la viabilitat dels seus objectius financers recentment divulgats", afegeixen.

El pla presentat la setmana passada per Bankia, a més, ha estat considerat pels analistes com especialment ambiciós i optimista i s'ha situat per sobre de les previsions del consens amb aquest objectiu de 1.300 milions en benefici net per al 2020.

"En la nostra opinió, amb les declaracions sobre una possible fusió amb competidors, el 'management' només pot generar dubtes sobre la seva confiança en la viabilitat de l'estratègia independent i els objectius financers establerts la setmana passada", insisteixen des d’AlphaValue. Alhora, apunten que evocar una fusió amb un rival "no és necessàriament una perspectiva molt motivadora o tranquil·litzadora per als empleats i clients".

AlphaValue té un consell de 'reduir' Bankia, amb un preu objectiu de 3,73 euros. Actualment l'entitat cotitza als 3,843 euros. Cal recordar que, durant la presentació del pla estratègic del passat 27 de febrer, i preguntat sobre la possibilitat que Bankia fos comprada, Goirigolzarri va indicar que aquest cas "tampoc ho tenim previst, no està en el nostre full de ruta" i va incidir que "no tenim a la taula cap tipus d'operació corporativa ni hi ha cap camí cap a la taula".

Noticias relacionadas

contador