cbelectricasspain short1

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha dictat divendres que les grans empreses elèctriques hauran de modificar el nom de les seves comercialitzadores per diferenciar clarament les seves activitats al mercat lliure i regulat, per evitar confusions entre els usuaris. La resolució de la CMNC respon a una denúncia per part de l'Organització de Consumidors i Usuaris interposada davant l'organisme el 2016.

L'OCU va denunciar llavors que els grups d'electricitat Endesa, Iberdrola, Gas Natural Fenosa, EDP i Viesgo "incompleixen clarament la llei i presenten una informació confusa en aspectes bàsics per als consumidors".

Segons l'OCU, les elèctriques fan servir noms comercials, logotips corporatius, pàgines web i e-mails de comptant pràcticament idèntics entre les comercialitzadores de referència, que tenen obligació de subministrar als consumidors la tarifa regulada al Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC), i les comercialitzadores del mateix grup, que ofereixen l'electricitat al mercat lliure.

Això generaria, segons va denunciar l'OCU i ha rectificat divendres la CNMC, confusió entre els consumidors a l'hora de triar la seva companyia i afectaria la competència, ja que actuaria com a barrera per als nous comercialitzadors.

La CNMC ha conclòs que: "A la situació actual la diferenciació poc clara dels grups integrats verticalment, a la informació i en presentació de marca i imatge de marca davant els consumidors, estaria afectant l'elecció de comercialitzador pel consumidor i, en conseqüència, a la dinàmica competitiva del mercat minorista".

La conseqüència d'aquesta resolució serà, segons l'OCU, que grans grups elèctrics com Iberdrola, Endesa, Viesgo, EDP i CHC hauran de modificar el nom de les seves comercialitzadores tant al mercat lliure com al regulat, així com el de les distribuïdores, i els seus accessos web hauran també d'estar clarament diferenciats. Tindran un termini de diversos mesos per executar aquests canvis.

Gas Natural Fenosa ja es va avançar a aquesta resolució, passant a denominar el grup Naturgy i a diferenciar clarament el nom de la seva distribuïdora i la seva comercialitzadora de referència.

Noticias relacionadas

contador