dimas gimeno junta accionistas el corte ingles portada
El Corte Inglés

El Corte Inglés és l’empresa que dona feina a més treballadors d'Espanya, a prop de 100.000 persones. D'aquesta manera, la guerra interna que existeix entre Dimas Gimeno i les seves cosines Marta i Cristina Álvarez no passa desapercebuda per a ningú. Alguns treballadors han creat la plataforma "Salvem El Corte Inglés" en suport de Gimeno. Ara llancen una campanya de suport per demanar que es respecti la voluntat d'Isidoro Álvarez, oncle i pare dels implicats.

Ara com ara la campanya té 200 signatures de suport. Aquesta petició està encapçalada per un vídeo d'alguns extreballadors i treballadors que ressalten la tasca de l'actual president Dimas Gimeno a El Corte Inglés. A més, també destaquen que Gimeno ha estat en tots els llocs "des del més petit al més alt".

Al vídeo assenyalen aquests treballadors que Ramón Areces, segon president d'El Corte Inglés, va ensenyar a Isidoro Álvarez com funcionaven aquests grans magatzems. "Una situació que va repetir Álvarez amb Dimas Gimeno", asseguren al vídeo. Per això, apunten que cal respectar la voluntat de l'antic president Isidoro Álvarez "per sobre de tot". Afegeixen que cal respectar-la per "mantenir El Corte Inglés que ell volia".

"Tots els que hi vam treballar en el passat i que encara tenim estalvis a El Corte Inglés, tots els que avui van als seus llocs de treball, tots els que ens venen gènere. Tots senten la por d'acabar tenint una direcció sense ànima ni sentiment, amb una preparació nul·la o per dirigir una fabrica de muntar cargols. Això no és El Corte Inglés. El Corte és una companyia de persones i per a persones", conclou la petició de Change.org.

DOS CONSELLS EXTRAORDINARIS

Aquesta petició a la plataforma social coincideix amb la convocatòria de dos consells extraordinaris per a la substitució de Dimas Gimeno. El Corte Inglés s'enfronta aquest dijous a una jornada crucial amb la celebració d'un consell extraordinari per abordar el cessament del fins ara president, Dimas Gimeno, i el nomenament del seu substitut al capdavant de la companyia, càrrec per al qual es perfila Jesús Nuño de la Rosa.

Al marge d'aquesta reunió de consell d'administració, que se celebrarà a petició de set dels deu consellers, s'ha conegut, a més, la convocatòria d'un altre consell, a proposta de Gimeno, per al proper 12 de juliol, data en la qual previsiblement ja no estarà al capdavant del grup si és cessat i substituït aquest dijous.

contador