societe-generale 20191106101113

Société Générale ha anunciat aquest dimarts el llançament d'una ampliació de capital de la seva filial ALD, especialista en el lloguer de vehicles de llarga durada, per valor de 1.200 milions d'euros, en la quantitat dels quals hi ha inclosos 803 milions aportats pel grup bancari. Aquesta operació s'emmarca en l'adquisició per part d'ALD del seu competidor holandès LeasePlan, líder europeu en lísing d'automòbils, per 4.900 milions d'euros, que va obtenir llum verda de la Comissió Europea a la setmana passada.

  • 25,79€
  • 1,28%

Aquest augment de capital "marca un pas important en la creació d'un actor global important en mobilitat sostenible, que es beneficia d'una experiència molt complementària", ha especificat Société Générale en un comunicat de premsa.

El grup bancari, que actualment té el 79,8%, preveu continuar sent l'accionista majoritari d'ALD "a llarg termini" amb el 53% del capital al final de l'adquisició. Així mateix, s'ha compromès a garantir l'augment de capital i a no vendre'n les accions durant un termini de 40 mesos des de la consumació de l'adquisició.

ALD ha informat que, amb aquesta transacció, el preu de les accions pujaria fins als 7,50 euros amb un període de subscripció del 2 al 13 de desembre de 2022, ambdós inclosos. L'emissió de drets només estarà disponible a França.

La Comissió Europea va autoritzar el projecte d'adquisició divendres. Brussel·les temia que l'operació "reduís considerablement" la competència en determinats mercats, però ALD s'ha compromès a vendre les seves activitats als sis països afectats (República Txeca, Finlàndia, Irlanda, Luxemburg, Noruega i Portugal).

ALD, que actualment és present a més de 40 països, planeja completar l'operació a principis de 2023, la qual cosa la portarà a tenir una flota de 3,5 milions de vehicles, en un mercat en auge al segment de lloguer a llarg termini.

Noticias relacionadas

contador