le-renouvelable-pourrait-reduire-le-co2-de-70

Els governs de la Unió Europea i el Parlament Europeu han arribat aquest dijous un acord per fixar un objectiu vinculant d'energies renovables el 32% per 2030 i incloure una clàusula de revisió a l'alça el 2023, encara que no han aconseguit establir una meta en el cas de les energies renovables.

L'objectiu pactat el 32 per cent se situa així en un punt intermedi entre les pretensions de l'Eurocambra, que advocava per situar-lo al 35 per cent, i dels Estats membres, la postura oficial dels quals era del 27 per cent encara que hi havia països més ambiciosos alineats amb la postura dels eurodiputats, com Espanya.

"Aquest acord és victòria durament treballada per desbloquejar el veritable potencial de la transició d'Europa cap a una energia neta. Aquesta nova ambició ens ajudarà a complir amb els objectius de l'Acord de París i es traduirà en més llocs de treball, factures energètiques més barates per als consumidors i menys importacions d'energia", ha celebrat el comissari d'Energia i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete.

Els negociadors de les institucions comunitàries, però, no van ser capaços d'arribar a un acord sobre l'objectiu d'eficiència energètica pel 2030. Sobre aquest assumpte, el comissari espanyol ha demanat al Parlament Europeu i als Estats membres que siguin "flexibles" i que busquin un "compromís".

RIBERA CONSIDERA LA NOTÍCIA "MOLT BONA PER A ESPANYA I LA SEVA INDÚSTRIA"

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha qualificat l'acord assolit a Brussel·les entre els governs de la Unió Europea i el Parlament per fixar un objectiu d'energies renovables el 32% per 2030 de "fantàstica notícia", ja que suposa una "molt bona notícia per a Espanya i la seva indústria".

En declaracions a la premsa amb motiu de la seva visita a la Fira Genera, Ribera ha subratllat que l'acord recull "facilitats importants" i destaca "el pes que han de tenir els sistemes d'autoconsum en la contribució i constitució d'un model energètic diferent". Així, la ministra de Transició Ecològica es va mostrar confiada que Espanya està preparada per complir amb aquests objectius el 2030, encara que va afegir que per a això "cal repassar al detall on som en aquest moment".

A més, ha considerat que cal ser "prou intel·ligents" per plantejar les premisses que permetin assolir aquests objectius el 2030 de renovables en l'energia final consumida i mirar més enllà, amb un repte el 2050 d'"un sistema energètic eficient intel·ligent i 100% renovable".

Noticias relacionadas

contador