ep el presidente de sacyr manuel manrique en la junta de accionistas de 2022
SACYR

Sacyr ha venut totes les accions de Repsol que quedaven en poder seu des de l'última comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (2,9% del capital). Una notícia que no ha sorprès els analistes de Banc Sabadell, que ja esperaven aquest moviment.

  • 15,44€
  • 0,46%
  • 3,42€
  • 2,33%

"Notícia de poc impacte", afirmen aquests experts, que han reiterat el consell de comprar el valor, amb una valoració de 3 euros per acció.

"El nostre preu objectiu ja recull la participació de Sacyr en Repsol pel valor de mercat dels seus derivats de cobertura, de manera que aquesta venda no té impacte rellevant en valoració", argumenten.

"Els 58 milions d'euros (3,5% de capitalització i un 9% de deute amb recurs) que rebrà ajudaran a assolir el seu objectiu de reduir el deute amb recurs (681 milions d'euros al tancament del 2021) per sota dels 500 milions d'euros al tancament del 2022 (enfront de la nostra estimació de 600 milions abans d'aquesta operació), per això després d'aquesta operació hauran de vendre actius o refinançar".

Per la seva banda, els experts de Bankinter, que aconsellen comprar Sacyr, amb una valoració de 3,41 euros, afirmen que "des de fa diversos trimestres, la companyia ha estat reduint la seva participació a la petroliera a mesura que anaven vencent els derivats de cobertura de la seva posició, per la qual cosa no resulta sorprenent aquest anunci de la sortida final de l'accionariat”.

Segons la seva valoració, "Sacyr s'ha pogut beneficiar al llarg de l'últim any de la millora progressiva dels preus de l'acció de Repsol i finalment acaba la seva desinversió generant plusvàlues amb els derivats (en entrar en valor les opcions). En tot cas, la notícia no presenta impacte rellevant en valoració atès l'escàs pes que ja representava Repsol en la cotització”.

Noticias relacionadas

contador