chevron

La petroliera Chevron ha signat un acord definitiu amb Hess Corporation per adquirir totes les accions en circulació de Hess en una operació d'intercanvi d'accions valorada en 53.000 milions de dòlars, o 171 dòlars per acció, segons el preu de tancament de Chevron el 20 d'octubre del 2023. L'operació s'anuncia dies després que Exxon Mobil acordés comprar Pioneer Natural Resources també mitjançant un intercanvi d'accions valorat en 59.500 milions de dòlars.

  • 159,97$
  • -0,73%

El preu de la transacció representa una prima del 10,3% sobre una mitjana de 20 dies basada en els preus de tancament de les accions de Hess el 20 d'octubre del 2023.

Segons els termes de l'acord, els accionistes de Hess rebran 1,0250 accions de Chevron per cada acció de Hess. El valor total de la transacció, incloent-hi el deute, és de 60.000 milions de dòlars.

Segons Chevron, la compra "millora i diversifica una cartera ja avantatjada. El bloc Stabroek a Guyana és un actiu extraordinari, amb marges d'efectiu líders a la indústria i una baixa intensitat de carboni, que s'espera que generi creixement de la producció a la propera dècada".

Els actius de Bakken de Hess afegeixen una altra posició líder en esquist dels EUA a les operacions de Chevron a la conca DJ i Permian, enfortint encara més la seguretat energètica nacional. S'espera que l'empresa combinada creixi en producció i en flux d'efectiu lliure de manera més ràpida i perllongada que la guia actual de cinc anys de Chevron. A més, s'espera que John Hess s'uneixi al Consell d'Administració de Chevron.

ENFORTIR RENDIMENT A LLARG TERMINI

"Aquesta combinació posiciona Chevron per enfortir el seu rendiment a llarg termini i millorar encara més la seva cartera, en afegir actius de classe mundial", ha assenyalat Mike Wirth, president i conseller delegat de Chevron.

"És important destacar que les nostres dues empreses comparteixen valors i cultures similars, amb un enfocament en l'operació segura i íntegra, l'atracció i el desenvolupament dels millors talents, la contribució positiva a les nostres comunitats i la generació de retorns més grans i una menor empremta de carboni", ha afegit.

"Basant-nos en el nostre historial de transaccions reeixides, la incorporació de Hess s'espera que estengui encara més el creixement del flux d'efectiu lliure de Chevron", ha dit Pierre Breber, director financer de Chevron. "Amb més confiança en la generació projectada d'efectiu a llarg termini, Chevron té la intenció de tornar més efectiu als accionistes mitjançant un creixement més gran del dividend per acció i més recompres d'accions", ha afegit.

OPERACIÓ EN ACCIONS

L'adquisició està estructurada amb un 100% d'accions fent servir el capital propi de Chevron. Tot plegat, al tancament de la transacció, Chevron emetrà aproximadament 317 milions d'accions. El valor total de l'empresa de 60.000 milions de dòlars inclou el deute net i el valor en llibres dels interessos minoritaris.

Els consells d'administració de les dues empreses van aprovar per unanimitat la transacció i s'espera que es tanqui a la primera meitat del 2024. L'adquisició està subjecta a l'aprovació dels accionistes de Hess i de les aprovacions reguladores i altres condicions de tancament habituals.

Noticias relacionadas

contador