ep instalacion de chevron
CHEVRON - Archivo

Els estrategs de RBC n'han donat una de freda i una de calenta a dues de les grans petrolieres dels EUA. Mentre que Chevron ha vist com han elevat el preu objectiu fins als 180 dòlars per títol des dels 165 dòlars previs i han millorat el seu consell a sobreponderar des de mantenir, Exxon Mobil ha patit una rebaixa en la seva valoració fins a mantenir des de sobreponderar, tot i que han reiterat el preu als 125 dòlars per acció.

  • 155,41$
  • -0,09%

Des de la companyia canadenca destaquen que Chevron ha estat típicament conservador a l'hora de gestionar tant el balanç com la rendibilitat dels seus accionistes i, encara que en algun moment això hagi pogut ser vist com a negatiu, en realitat li ha permès mantenir el dividend i executar importants adquisicions com a PDC Energy.

Per això, creuen que el benefici per acció (BPA) de la companyia radicada a Califòrnia se situarà per sobre del previst inicialment i serà entre un 4% i un 10% superior.

Amb vista al futur, des de RBC estimen que és probable que l'entorn macroeconòmic segueixi sent volàtil; tot i això, "una demanda de productes finals més feble i la gestió del mercat petrolier per part de l'OPEP+ deixa ben posicionada Chevron".

Pel que fa a Exxon Mobil, l'empresa ha superat els seus parells globals als últims anys recolzat per "forts marges de refinació i una millor percepció sobre la durada de flux de caixa lliure", afirmen a RBC.

Amb tot, els analistes de la companyia canadenca preveuen que els marges de refinació poden romandre sota pressió i "Exxon hi té una exposició més gran que els seus parells globals, mentre que també té una important exposició a Europa, cosa que dificulta la dinàmica competitiva", comenten.

Alhora, esperen que el 2023 sigui un altre any difícil i, com a conseqüència, actualitzen les seves estimacions de benefici per acció (BPA) un 13% per sota del consens.

"Mentre seguim veient valor al perfil de creixement d'Exxon, esperem que l'impuls dels guanys es moderi a mesura que els marges de refinació s'han reduït considerablement, alhora que els marges de productes químics s'enfronten a un gran desafiament a través d'un context econòmic difícil", conclouen a RBC.

contador