willie-walsh-iag-international-airlines-group-british-airways-iberia-vueling-bmi-aer-lingus-compagnies-aeriennes-air-france-transport-aerien-avion-de-ligne-passagers-pilotes

L'Associació Internacional de Transport Aeri (IATA) ha anunciat una millora de les perspectives dels resultats financers del sector aeri el 2022, a mesura que s'accelera el ritme de recuperació de la crisi de Covid-19.

La IATA espera ara que les pèrdues del sector es redueixin fins als -9.700 milions de dòlars (millora respecte a la previsió de l'octubre del 2021 d'11.600 milions de dòlars de pèrdues) per a un marge de pèrdues netes del -1,2%. "Es tracta d'una gran millora respecte a les pèrdues de 137.700 milions de dòlars (-36,0% de marge net) el 2020 i 42.100 milions de dòlars (-8,3% de marge net) el 2021", subratlla en un comunicat.

L'Associació ha dit que la rendibilitat de tot el sector el 2023 sembla estar "a l'abast de la mà", ja que s'espera que Amèrica del Nord obtingui un benefici de 8.800 milions de dòlars el 2022.

Així mateix, ha destacat que l'augment de l'eficiència i la millora dels rendiments estan ajudant les aerolínies a reduir les pèrdues, fins i tot amb l'augment dels costos laborals i del combustible (aquest darrer impulsat per l'increment del 40% del preu mundial del petroli).

La forta demanda reprimida, l'aixecament de les restriccions als viatges a la majoria dels mercats, la baixa desocupació a la majoria dels països i l'augment de l'estalvi personal estan impulsant un ressorgiment de la demanda que farà que el nombre de passatgers assoleixi el 83% dels nivells anteriors a la pandèmia el 2022, estima la IATA.

Tot i els desafiaments econòmics, s'espera que els volums de càrrega assoleixin un rècord de 68,4 milions de tones el 2022.

"Les aerolínies són resistents. La gent vola cada vegada més. I la càrrega està funcionant bé en un context de creixent incertesa econòmica. Les pèrdues es reduiran fins als 9.700 milions de dòlars aquest any i la rendibilitat és a l'horitzó per al 2023. És un moment per a l'optimisme, tot i que encara hi hagi desafiaments en els costos, en particular el combustible, i algunes restriccions persistents en alguns mercats clau”, ha declarat Willie Walsh, director general de la IATA.

Noticias relacionadas

contador