• Així, la gran distribució impulsa l'ocupació després de crear 15.000 llocs de treball durant els últims tres anys
ep corte ingles 20170928133202
EL CORTE INGLÉS

Les empreses de la gran distribució van créixer per tercer any consecutiu després d'elevar les seves vendes un 3,3% el 2016. A més, van crear 3.400 nous llocs de treball, fins a totalitzar una plantilla de 231.500 persones, segons ha informat aquest dijous l'Associació Nacional de Grans Empreses de distribució (Anged), que ha celebrat la seva assemblea anual.

En concret, la recuperació de la confiança del consumidor, per l'augment d'ocupació i de la renda disponible, ha impulsat el consum de les llars i la venda del comerç, especialment en béns de no alimentació. Per això, el president d'Anged, Merry del Val, confia que aquest creixement de les vendes es mantingui durant aquest exercici per tancar 2017 amb un increment proper al 3%, consolidant la recuperació iniciada el 2014, gràcies al dinamisme de l'ocupació, l’estirada del turisme i la confiança de les llars.

D'aquesta manera, les empreses que formen part d'Anged, entre elles El Corte Inglés, Carrefour, Alcampo, Eroski i Ikea, van sumar un total de 140 establiments nets, que els han permès assolir una superfície comercial neta de 8,7 milions de metres quadrats, fet que suposa un 3,3% menys que el 2016, a causa de l'adaptació constant dels conceptes comercials als nous estils de vida, els canvis tecnològics i una millor experiència de compra.

Durant els últims tres exercicis la gran distribució espanyola ha creat 15.000 nous llocs de treball

Respecte a l'ocupació, durant els últims tres exercicis la gran distribució espanyola ha creat 15.000 nous llocs de treball, fins arribar a una plantilla de 231.500 persones, un 1,5% més que l'any passat. "Som una font de treball estable en totes les comunitats, superant en ocupació sectors tan potents com el de fabricació de cotxes o el de serveis financers", ha destacat Merry del Val.

APORTACIÓ A LES ARQUES DE L'ESTAT DE 9.000 MILIONS

Les empreses associades d'Anged van elevar durant l'any passat un 4,5% la seva inversió, fins a 1.070 milions d'euros. Així, des de 2008 s'han dedicat 14.100 milions d'euros per adaptar la xarxa de botigues a les noves tendències del consum i l'àrea digital. "Són els clients els que estan accelerant el procés de canvi. Amb ells estem creant la botiga del futur, un espai que integra el millor del món físic i digital, i que suposa un canvi profund en els models de negoci, la gestió de les empreses i la relació amb el públic", ha subratllat.

D'altra banda, la gran distribució espanyola aposta per comprar a proveïdors nacionals i les adquisicions van créixer un 5,3%, fins a arribar als 29.590 milions d'euros, amb un pes sobre les vendes total del 74%, mentre que l'aportació retributiva i el pagament d'impostos van superar el 2016 els 9.000 milions d'euros.

"Hem seguit treballant amb milers de proveïdors nacionals, majoritàriament pimes, per crear una cadena de valor moderna i competitiva que genera 30.000 milions d'euros en compres a l'any. El gran format comercial és, de fet, el principal trampolí per al llançament del 60% de les innovacions desenvolupades per la indústria", ha recalcat Merry del Val.

Noticias relacionadas

contador