un logo du geant taiwanais des puces tsmc est visible a tainan taiwan

El fabricant de semiconductors taiwanès Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) accelera al març. Segons ha informat la companyia asiàtica, els ingressos al tercer mes de l'any van assolir els 195.200 milions de dòlars taiwanesos (6.200 milions de dòlars), xifra que representa un increment interanual del 34,3% i marca el ritme de creixement més ràpid des del novembre de 2022, gràcies a la demanda de xips específics per al desenvolupament de la intel·ligència artificial (IA).

La notícia ha impulsat la cotització dels títols de TSMC que cotitzen a la borsa nord-americana, que pugen de forma destacada a la preobertura de Wall Street. Des del començament d'any, el valor ha pujat al voltant d'un 67% a la borsa nord-americana i un 40% al parquet asiàtic, ja que els inversors segueixen apostant per la demanda continuada de xips d'IA

Pel que fa als ingressos, aquests van pujar fins als 592.640 milions de dòlars taiwanesos (18.540 milions de dòlars), un 16,5% més respecte als 16.720 milions de dòlars aconseguits durant el període comparable anterior. La xifra es va situar per sobre de les previsions dels analistes i de la mateixa TSMC, que esperava unes vendes al voltant de 18.000 milions de dòlars. Només al març, els ingressos de TSMC van augmentar el 34,3% interanual fins als 195.210 milions de dòlars taiwanesos, el 7,5% més que al mes anterior.

El primer semestre de l'any és tradicionalment més tranquil per a les empreses tecnològiques taiwaneses, ja que el mercat se sol relaxar després dels frenètics mesos de la campanya nadalenca, però les dades reflecteixen que la tendència de la IA està impulsant la demanda fins i tot a les èpoques tradicionalment més fluixes per al fabricant.

I és que, com mostren els resultats d'empreses del sector com ara Nvidia, Intel o AMD, la febre de la IA continua és tan vigent com sempre. Cal assenyalar que TSMC, a més de ser l'empresa asiàtica de més capitalització de mercat, és el fabricant de semiconductors més gran per contracte del món, que fabrica xips per a empreses des d'Apple fins a la pròpia Nvidia.

Està previst que presenti els resultats del primer trimestre el 18 d'abril, quan també actualitzarà les perspectives per al segon trimestre i l'any 2024 en conjunt. Al gener, TSMC va pronosticar que els ingressos relacionats amb la IA augmentarien un 50% i el consens espera un augment de les vendes de més del 20% aquest any.

Noticias relacionadas

contador