ep archivo   oficinas de tsmc
TAIWAN SEMICONDUCTOR MANUFACTURING - Archivo

Els resultats de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), un dels fabricants de xips més importants del món, han superat les previsions dels analistes. La seva guia de resultats també ha estat millor del previst.

Al quart trimestre del 2023, TSMC ha presentat un benefici net de 7.600 milions de dòlars, per sobre dels 7.200 milions anticipats.

Per al primer trimestre del 2024, ha anticipat un marge brut entre el 52% i el 54%, i per al conjunt del 2024 espera que els seus ingressos creixin entre un 20% i un 25%.

"Els resultats superen les expectatives del mercat i sorprèn positivament la fortalesa de marges. Les guies per al primer trimestre són també positives i la companyia assenyala que la fortalesa es deu a l'elevada demanda de xips d'última tecnologia (3 nanòmetres), segment on és líder", expliquen els experts de Bankinter.

"Les accions de TSMC van acumular el 2023 una pujada del 40% i es troba inclosa a la nostra cartera temàtica de semiconductors. Reiterem la nostra visió positiva en el valor de cara al 2024", afegeixen aquests analistes.

contador