primer plano economista que usa calculadora mientras revisa facturas impuestos oficina 2

La facturació de les empreses acumula deu mesos de taxes negatives després de caure un 0,8% al gener en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons l'Índex de Xifra de Negocis Empresarial (ICNE) publicat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per sectors, destaca la caiguda del 30,9% en el subministrament d'energia elèctrica, aigua, sanejament i gestió de residus, mentres que, en sentit contrari, els serveis no financers de mercat van avançar un 6,9%.

A la sèrie corregida d'efectes estacionals i de calendari, l'Índex de Xifra de Negocis Empresarial es va situar al -3,2%.

Per la seva banda, la variació mensual de l'índex entre els mesos de gener del 2024 i desembre del 2023, eliminant els efectes estacionals i de calendari, va ser del 0,6%. Aquesta taxa va ser d'1,5 punts superior a la del mes anterior.

Dels quatre sectors analitzats, subministrament d'energia elèctrica i aigua, sanejament i gestió de residus va registrar l'augment més gran (0,8%). Per contra, comerç va presentar l'únic descens (-0,3%).

Noticias relacionadas

contador