meng wanzhou

La directora financera de Huawei i filla del fundador de la companyia, Meng Wanzhou, que es troba sota arrest al Canadà, compareixerà avui, divendres, davant un tribunal de Vancouver que decidirà si surt en llibertat sota fiança mentre espera la seva possible extradició als Estats Units.

Meng va ser detinguda diumenge a petició dels Estats Units, que l'acusa de saltar-se les sancions

nord-americanes a l'Iran. La seva detenció ha generat una crisi diplomàtica internacional que amenaça de fer anar en orris la treva comercial signada entre els EUA i la Xina. La notícia ha tingut un gran impacte als mercats. Les borses asiàtiques i les europees van caure ahir amb força. Wall Street va aconseguir recuperar-se al tancament enmig de notícies que apunten a un pla monetari més acomodatici per part de la Reserva Federal (Fed).

Segons informa Reuters, el Departament de Justícia de Canadà s'ha negat a proporcionar detalls sobre el cas i Meng ha aconseguit una prohibició de publicació, cosa que limita la capacitat dels mitjans de comunicació per informar sobre les proves o documents presentats als tribunals.

El portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors xinès, Geng Shuang, ha dit avui, divendres, que ni Canadà ni els Estats Units havien proporcionat a la Xina cap prova que Meng hagués infringit cap llei en aquests dos països, i ha reiterat la petició de Pequín que fos posada en llibertat.

S'espera que l'acusació argumenti que Meng presenta risc de fuga i que ha de romandre en un centre de detenció. L'advocat de Meng, per la seva banda, tindrà la responsabilitat de proporcionar proves que no fugirà.

Huawei, que ha confirmat que Meng havia estat arrestada, va dir aquest dimecres que "la companyia ha rebut molt poca informació sobre els costos i no té coneixement de cap delicte per part de la Sra. Meng".

Noticias relacionadas

contador