ep apartamento sareb vivienda pisos promocion inmobiliario inmobiliaria
SAREB - Archivo

Pisos.com estima que les operacions per part d'estrangers sumaran un total de 25.000 durant la segona meitat de l'any, la qual cosa suposa un enfonsament del 50% en comparació amb el mateix període de l'any anterior, durant el qual es van tancar 50.522 operacions.

El portal immobiliari ha recordat en un comunicat que, durant la segona meitat de l'any passat, quatre de cada deu operacions van ser dutes a terme per estrangers no residents, "per la qual cosa les dificultats de mobilitat entre països cobren encara més importància en l'evolució d'aquest indicador immobiliari".

El director d'estudis de pisos.com, Ferran Font, ha assenyalat que, "malgrat que la caiguda és dràstica, especialment en països residencialment atractius com Espanya, és lògic que això passi a qualsevol mercat immobiliari del món, per la pròpia naturalesa del producte que es comercialitza en aquest sector i el seu elevat preu, la qual cosa fa indispensable que la presa de decisió de compra sigui in situ".

Així mateix, ha apuntat que "el lent i imprevisible avanç d'aquesta crisi, la falta de mobilitat i la por del virus" són les principals causes d'aquesta caiguda en la compravenda d'habitatges per part d'estrangers.

Per territoris, pisos.com creu que les comunitats autònomes que més patiran la falta de compradors internacionals són les Illes Balears, el País Valencià, les Illes Canàries, Múrcia i Andalusia.

A més, segons les seves previsions, els britànics continuaran liderant la classificació per nacionalitats, seguits de francesos, xinesos, marroquins, alemanys, italians i belgues.

Noticias relacionadas

contador