fridman

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -0,73%

El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sebastià Albella, ha assegurat que el supervisor presta la "màxima atenció i des de tots els angles" a la investigació que la Fiscalia Anticorrupció ha obert a Mikhail Fridman, el magnat rus propietari del 29% de DIA que ha llançat una OPA sobre la companyia.

Fridman presumptament lidera una xarxa especialitzada en provocar la fallida d'empreses per quedar-se-les després a preu de saldo, segons ha publicat aquest dilluns El Economista.

Albella ha assegurat que aquesta informació passa ara a formar part dels elements que estan tenint en compte a l'hora d'analitzar l'oferta pública d'adquisició (OPA) sobre DIA.

"La veritat és que no puc anticipar el resultat de la nostra anàlisi. L'únic que puc dir és que és una situació que veiem fins a cert punt amb normalitat", ha explicat el president de la CNMV.

"Tot el que hi hagi en relació amb aquest aspecte són inputs que tindrem en compte a l'hora d'analitzar la situació", ha precisat.

En un document al qual ha tingut accés El Economista, el fiscal anticorrupció José Gruinda conclou que "s'evidencien elements incriminatoris no només als delictes d'amenaces i vulneració de la intimitat, sinó també en relació amb un delicte d'insolvència punible comès per una organització criminal, la cúspide de la qual és Mikhail Fridman".

El fons de l'inversor rus ha demanat explícitament el vot en contra del pla de recapitalització que proposa el Consell i de la reducció de capital proposta que portaria el preu nominal per acció a 0,01 euros. El principal accionista de LetterOne ha llançat un missatge clar als accionistes: si s'aprova la pretesa ampliació de capital per 600 milions, "s'anul·larà l'oferta pública d'adquisició voluntària d’L1 Retail (OPA voluntària) i l'oportunitat que els accionistes venguin accions a un preu amb prima de 0,67 euros per acció".

Aquesta amenaça estava ja continguda en l'anunci d'oferta, però el magnat rus ha tornat a insistir a un mes de la junta durant la qual pretén que els accionistes donin llum verda al seu pla i la seva ampliació.

Noticias relacionadas

contador