• L'organisme regulador considera el fet greu i anuncia la seva intenció d'imposar-hi sancions
  • Les al·legacions argumenten la total transparència dels informes
angel ron popular

El regulador del mercat ha expedientat l'expresident del Banc Popular, Ángel Ron, i diversos exconsellers, per emmascarar indemnitzacions per cessament en forma de pensions. En concret, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) basa la seva acusació en informes de remuneracions relatius el 2013, que no van reflectir als inversors la realitat de les pensions de jubilació dels directius, que van començar només acabar la seva feina al banc, no després de jubilar-se.

Segons publica El Mundo, la CNMV carrega contra les irregularitats trobades als informes a inversors sobre la pensió vitalícia que els directius percebrien després del seu cessament en la companyia com a indemnització. Concepte que es va explicar com una pensió de jubilació, les transferències van començar després de cessar l'activitat dels directius a l'entitat i no a partir dels 65 anys. Un fet que considera "infracció greu" i que podria comportar sancions tant per als directius com per a l'entitat ja desapareguda.

És cert que els informes de remuneracions no amagaven el dret de Ron i altres consellers a rebre una quantitat igual a la seva nòmina al banc, però, segons la CNMV, la seva presentació als inversors tenia "falta de claredat" i sense recollir de "forma completa" l'article dels estatuts del banc.

LA CNMV PLANEJA SANCIONS DE CARÀCTER GRADUAL

L'organisme ja ha comunicat la seva intenció d'imposar sancions, i es troba a falta d'escoltar les al·legacions dels acusats per prendre una decisió. En concret, la seva determinació és la d'enfrontar sancions graduables, lligades a un pagament immediat, al voltant del milió d'euros a l'entitat, i 20.000 euros personals als responsables de l'elaboració de l'informe.

Aquest fet ja s'ha produït respostes per part del banc segons fonts pròximes a El Mundo, amb el mateix expresident presentant al·legacions en contra del regulador en el qual considera una acusació arbitrària. Segons reflecteix l'escrit d'al·legacions, la informació sobre aquestes remuneracions sempre va ser pública i accessible per als inversors, i reflecteix el dret dels consellers a percebre quantitats, haguessin arribat a l'edat o no de jubilació. A més, els informes haurien estat elaborats amb el vistiplau del bufet Garrigues, fet que ha aprofitat Ron per criticar l'acció de la CNMV per no requerir la informació abans d'emprendre el procés sancionador.

Noticias relacionadas

contador