• Adicae demana al jutge que cridi a declarar Guindos, Ana Botín, PricewaterhouseCoopers (PwC) i JP Morgan
ep angel ron emilio sarachopedro larena
BANCO POPULAR

L'Associació per a la Defensa de Consumidors i Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae) ha presentat aquest dilluns una querella a l'Audiència Nacional contra els expresidents del Banc Popular Ángel Ron i Emilio Saracho, així com contra els seus respectius consells d'administració, per estafa als inversors, falsedat de comptes i administració deslleial que va portar a la fallida de l'entitat.

Segons ha explicat als mitjans de comunicació el president d'Adicae, Manuel Pardos, la querella "abasta a tots els consumidors que puguin estar danyats per la fallida de Popular". "Adicae vol defensar els petits accionistes estalviadors, no defensa els grans magnats inversors", ha explicat.

La querella d'aquesta associació de consumidors demana imputar Banc Popular com a persona jurídica, així com 17 persones físiques -entre elles Ron i Saracho-, "tots els que han tingut una responsabilitat rellevant en les decisions que s'han anat prenent" i que van portar a la fallida de l'entitat.

SIS DELICTES

Adicae demana al jutge encarregat del cas, Fernando Andreu, que els imputi els delictes d'estafa als inversors, falsedat de comptes, administració deslleial, delicte contra el mercat de valors, delicte d'informació privilegiada i maquinació per alterar el preu de les coses.

Aquesta querella s'uneix així a l'escrit de la Fiscalia Anticorrupció que demana al magistrat l'admissió a tràmit d'una trentena de querelles que es van interposar contra els expresidents de Popular i contra els seus respectius consells d'administració per portar a la fallida l'entitat.

Com a testimonis, Adicae demana al jutge que cridi a declarar, entre altres, el ministre d'Economia, Luis de Guindos; la presidenta de Banc Santander, Ana Botín; PricewaterhouseCoopers (PwC) i JP Morgan, així com representants d'organismes reguladors, com el Banc d'Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

NO IMPUTAR ELS ORGANISMES REGULADORS

Pel que fa a la part testifical, l'advocat d'Adicae, Víctor Cremades, ha indicat que des de l'associació volen ser "prudents" i no dirigir la seva acusació de moment contra membres del Govern o dels organismes reguladors, igual que va fer la Fiscalia Anticorrupció.

"Hi ha persones concretes que considerem que sí que hi tenen una responsabilitat concreta ja, independentment que si es poguessin ampliar les diligències. Si hi ha algun responsable més, les pròpies diligències ho aniran dient", ha apuntat.

Noticias relacionadas

contador