ep siemens gamesa suministrara 69 aerogeneradores con una capacidad de 759 mw a croswind en los
SIEMENS GAMESA RENEWABLE ENERGY / GURUTZ BEGOÑA

La CNMV ha exigit a Siemens que aclareixi si llançarà una OPA d'exclusió sobre Siemens Gamesa, tal com s'està rumorejant durant els últims dies i va publicar aquest dilluns Bolsamanía.

  • 18,05€
  • 0,00%

El regulador ha suspès la cotització del valor, que aquest dilluns va caure un 2%, fins als 25,40 euros, fins que hi hagi una confirmació per part del grup germànic, màxim accionista del fabricant d'aerogeneradors eòlics a través de la seva filial, Siemens Energy.

Els analistes de Banc Sabadell, afirmen que "no esperaríem una prima substancial (es devia encarregar l'anàlisi a un valorador independent), atès que Siemens Gamesa cotitza en línia amb la mitjana dels últims 3 i 6 mesos i que Siemens va pagar 20 euros per acció (un 23% menys que el preu actual) pel 8% que li va comprar a Iberdrola al febrer de 2020".

"Als preus de cotització actuals (sense assumir cap tipus de prima), l'import de la possible OPA suposaria 5.800 milions d'euros (el 32% de la capitalització de Siemens Energy i el 5% de la de Siemens)", expliquen.

Des de Bankinter, empresa que es posiciona neutral en el valor, amb un preu objectiu de 28,50 euros, assenyalen que "des d'un punt de vista estratègic, la integració simplificaria l'estructura i facilitaria els possibles acords en els estudis en què es troben actualment les companyies del sector".

OPA D'EXCLUSIÓ I VENDA D'ACTIUS

Segons informa Expansión, Siemens Energy ha contractat el banc d'inversió Morgan Stanley per analitzar diferents alternatives estratègiques per a Siemens Gamesa, entre les quals s'inclouria una possible oferta pública d'adquisició (OPA) d'exclusió.

Aquesta oferta d'exclusió estaria encaminada a facilitar una posterior venda d'actius de fabricant d'aerogeneradors, per la qual cosa ja hi ha diferents grups asiàtics interessats. Siemens, a través de Siemens Energy, és el principal accionista de Siemens Gamesa amb una participació del 67% en el capital de la companyia.

Siemens Gamesa va néixer el 2017 com a resultat de la fusió de Gamesa amb la divisió eòlica de Siemens. Llavors, la CNMV va eximir de la presentació d'una OPA a causa de l'objectiu de projecte industrial que tenia l'operació.

Noticias relacionadas

contador