ep archivo - parque eolico de siemens gamesa
CAIXABANK - Archivo

Siemens Gamesa no reacciona en borsa (-0,9%; 25,71 euros) tot i els renovats rumors sobre una OPA d'exclusió per part de la seva matriu, el grup alemany Siemens, a través de la seva filial Siemens Energy.

  • 18,05€
  • 0,00%

Fonts de l'empresa alemanya han negat la possibilitat de llançar ara aquesta OPA d'exclusió pel 33% del capital que no controla, mentre els inversors no es mostren molt il·lusionats amb aquesta operació, ja que no suposarà un preu massa elevat sobre el seu actual valor de mercat.

"Entenem que hauria de llançar-se amb prima davant de la cotització mitjana dels últims 3/6 mesos de 25 euros per acció", afirmen els experts de Banc Sabadell, que tot i això reiteren el seu consell de venda sobre el títol, amb un preu objectiu de 17,95 euros per acció".

"Es tracta únicament de rumors de mercat amb poca justificació. Ja hi ha hagut molts rumors d'una possible OPA a Siemens Gamesa, l'últim al desembre de 2020 quan es va comentar l'interès de grans grups asiàtics com Shanghai Electric o Mitsubishi", recorden aquests experts.

"Als preus de cotització actuals (sense assumir cap tipus de prima), l'import de la possible OPA suposaria 5.800 milions d'euros (el 32% de la capitalització de Siemens Energy i el 5% de la de Siemens)", expliquen.

Des de Bankinter, firma que es posiciona neutral en el valor, amb un preu objectiu de 28,50 euros, assenyalen que "des d'un punt de vista estratègic, la integració simplificaria l'estructura i facilitaria els possibles acords en els estudis en què es troben actualment les companyies del sector".

Noticias relacionadas

contador