• Entre febrer i març, les tabaqueres van ser investigades
ep tabaco cajetilla cigarrillos
PIXABAY

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha incoat un expedient sancionador contra les tabaqueres Philip Morris Spain, Altadis, JTI Iberia i British American Tobacco (BAT) Espanya, així com contra la companyia Logista per possibles pràctiques anticompetitives.

Aquest expedient, que ha publicat l'organisme regulador, es refereix a les suposades pràctiques de les tabaqueres que haurien treballat conjuntament per estipular un preu i una sèrie de condicions comercials entre sí. Aquest tipus de pràctiques també podrien haver-se realitzat a través de tercers.

Les dates que maneja la Comissió Nacional de Mercats de Competència des que s'han produït aquests fets són referides al febrer i març, després dels registres que va realitzar l'organisme a les oficines de les diverses empreses esmentades anteriorment.

Segons ha informat la CNMC, l'organisme ha observat indicis racionals de l'existència de conductes prohibides per l'article 1 de la Llei 15/2007, de 3 de juliol, de Defensa de la Competència (LDC), i l'article 101 del Tractat de funcionament de la Unió Europea. La Comissió Nacional qualifica com "molt greu" la infracció comesa i les multes podrien arribar fins al 10% del total del volum del negoci. La Comissió obre ara un procés de 18 mesos per la instrucció de l'expedient i per un veredicte final.

Noticias relacionadas

contador