ep archivo   sede de la cnmc en madrid
CNMC - Archivo
1,48€
  • -0,02€
  • -1,20%

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha incoat un expedient sancionador contra Sabadell, Santander, CaixaBank i Bankia per possibles pràctiques restrictives de la competència en la comercialització de les línies d'avals ICO Covid.

  • 4,51€
  • -0,73%
  • 4,81€
  • -0,37%

Aquests avals van ser habilitats pel Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital a 2020 per facilitar l'accés al crèdit i liquiditat a empreses i autònoms i fer front a l'impacte econòmic i social de la Covid-19.

En concret, la CNMC investiga la vinculació a diferents productes que els bancs haurien exigit com a condició, perquè els clients poguessin accedir a les línies d'avals ICO Covid. A més analitza la utilització dels crèdits com a mecanisme per reestructurar deutes financers preexistents, segons ha informat l'organisme presidit per Cani Fernández.

Les conductes analitzades tenen origen en determinada informació que la CNMC va rebre a través de la bústia [email protected]. La Comissió va activar aquest canal durant l'estat d'alarma de l'any passat perquè empreses i ciutadans posessin en coneixement de la institució possibles pràctiques anticompetitives que s'estiguessin produint als mercats.

Després de l'anàlisi realitzada, la CNMC considera que l'actuació dels bancs investigats s'allunyaria de la bona fe exigida a les empreses en les seves relacions amb els clients. En conseqüència, les seves pràctiques podrien haver alterat el comportament econòmic dels consumidors que van acudir a aquestes entitats per subscriure els crèdits ICO.

Tot això, segons la CNMC, podria suposar un falsejament de la lliure competència i hauria afectat l'interès públic. La incoació de l'expedient es produeix a l'empara de l'article 3 de la Llei 15/2007, de 3 de juliol, de Defensa de la Competència, en relació amb l'article 4 de la Llei 3/1991, de 10 de gener, de competència deslleial.

S'obre així un període màxim de 18 mesos per a la instrucció de l'expedient i per a la seva resolució per la CNMC, sense que la incoació d'aquest expedient prejutgi el resultat final de la investigació.

Noticias relacionadas

contador