ep archivo   i d el consejero delegado de telefonica angel vila boix y el presidente de telefonica
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

La CNMC ha incoat expedient sancionador contra Telefónica per possible incompliment dels compromisos adquirits en el marc de l'operació de concentració Telefónica/DTS (antiga Sogecable) a l'abril del 2015.

  • 4,32€
  • -0,35%

Aquesta resolució forma part de la tasca de vigilància que realitza la CNMC per verificar que Telefónica compleix els compromisos oferts per a l'aprovació de la presa del control exclusiu de DTS. Les obligacions assumides per Telefónica tenen per objectiu preservar la competència als mercats afectats per l'operació de concentració, ha explicat l'organisme en un comunicat.

El 22 d'abril del 2015, la CNMC va autoritzar l'operació de concentració, condicionada al fet que Telefónica complís una sèrie de compromisos, prorrogats per un període addicional de tres anys. Entre aquestes obligacions per a Telefónica hi ha la tramesa d'informació en els termes previstos.

La incoació de l'expedient sancionador es produeix, perquè la CNMC va declarar l'existència d'indicis d'incompliment d'aquesta obligació de tramesa d'informació. En aquest cas, es tractava d'informació fonamental per verificar el compliment del compromís que garanteix la replicabilitat efectiva per part de tercers operadors de televisió de pagament de les ofertes al detall que inclouen els canals premium de Telefónica objecte de l'oferta majorista.

La incoació d'aquest expedient no prejutja el resultat final de la investigació. S'obre ara un període màxim de tres mesos per a la instrucció de l'expedient i per resoldre'l per la CNMC.

Noticias relacionadas

contador