london-stock-exchange-rejected-its-hong-kong-rivals-37-billion-takeover-bid-saying-refinitiv-deal-track
REUTERS/Toby Melville
88,12£
  • -1,22£
  • -1,37%

La borsa de Hong Kong va retirar aquest dimarts la seva oferta de 39.000 milions per la London Stock Exchange (LSE) després de no aconseguir convèncer la directiva de la companyia londinenca perquè donés suport a una operació que podria haver transformat els dos gegants de serveis financers globals.

La inesperada oferta d'efectiu i accions, realitzada el mes passat, havia amenaçat de trastocar els plans de la LSE per comprar l'empresa de dades i anàlisi Refinitiv per 27.000 milions de dòlars. La borsa de Hong Kong havia dit que la LSE hauria de renunciar a la compra de Refinitiv per seguir endavant amb la seva oferta.

Les accions de Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX) van tancar la sessió d'avui amb una pujada del 2,6% després d'anunciar la seva decisió.

En un article publicat en un bloc, el conseller delegat de HKEX, Charles Li, va escriure: "Seguim creient que l'estratègia per a la combinació dels nostres dos negocis és convincent i crearia un líder mundial d'infraestructura de mercat".

"Com vam dir en el seu moment, aquest acord tenia poc futur per una sèrie de raons, qualsevol de les quals hauria estat suficient per bloquejar una fusió. Tot i així, estem una mica sorpresos que HKEX no ho intenti de nou. Les accions de LSE baixen un 6%", explica l'expert Neil Wilson, de Markets.com.

Noticias relacionadas

contador