un-travailleur-tient-en-parapluie-aux-couleurs-du-royaume-uni-devant-le-london-stock-exchange-en-octobre-2008-bourse-marches-financiers
82,20£
  • -0,06£
  • -0,15%

Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX), l'operador de la Borsa de Hong Kong, ha llançat una proposta per comprar London Stock Exchange Group, l'operador de la Borsa de Londres (LSEG), per un total de 29.600 milions de lliures (33.217 milions d'euros), segons ha assegurat la companyia de Hong Kong en un comunicat. LSEG puja més d'un 5% després de conèixer la notícia.

L'acord només es durà a terme si LSEG renúncia a la compra de Refinitiv, empresa responsable de terminals d'informació financera propietat de Thomson Reuters i Blackstone, per 27.000 milions de dòlars (24.487 milions d'euros).

"Creiem que la combinació d'HKEX i LSEG representa una oportunitat estratègica molt convincent per crear un grup global d'infraestructura de mercats unint els centres financers més grans i importants d'Àsia i Europa", ha assegurat la presidenta de Hong Kong Exchanges and Clearing, Laura Cha.

D'acord als termes de l'acord proposat, HKEX ofereix als accionistes de London Stock Exchange Group 20,45 lliures (22,91 euros) en efectiu i 2,495 accions de l'operador de la Borsa de Hong Kong, valorant així cada títol de LSEG en 83,61 lliures (93,69 euros).

El preu proposat suposa una prima del 22,9% respecte a les 68,04 lliures en les que van tancar les accions de LSEG dimarts, així com 47,4% que la cotització registrada el passat 26 de juliol, quan es va informar per primera vegada de la compra de Refinitiv.

El conseller delegat d'HKEX, Charles Li, ha assegurat que la unió de tots dos operadors "redefinirà els mercats de capitals globals durant les pròximes dècades".

contador