bancos portada

Els bancs de l'IBEX tornen al verd després d'acompanyar-lo durant tres jornades de caigudes. Sabadell puja un 0,8%, Santander, un 0,7%, Bankia, un 1,3%, Bankinter, un 0,6%, BBVA, un 0,7% i CaixaBank, un 1,2%. La incertesa després de l'acord PSOE-Podem per a un Govern de coalició es pren aquest divendres un respir després d'ofegar el selectiu i els seus valors durant les sessions prèvies.

La banca està demostrant ser la més exposada a aquest govern progressista que s'albira a Espanya. Molts experts del sector, nacionals i internacionals, estan avisant que la pitjor notícia per a l'economia espanyola era l'entrada d'Unides Podem a l'Executiu.

Dins dels bancs, Bankia és potser el més perjudicat. L'arribada dels de Pablo Iglesias ressuscitaria el fantasma de la renacionalització de l'entitat.

La formació lila suposa també un risc generalitzat per a tot el sector després d'haver demanat en reiterades ocasions que tornin els diners del rescat bancari.

La taxa Tobin i la dació en pagament són altres de les polítiques de Podem que suposen especialment una amenaça per als bancs. I una amenaça molt real. En el cas de l'impost del 0,2% ja va ser inclòs per Pedro Sánchez al Projecte de pressupostos generals de l'Estat. Finalment, es va quedar al limbo a l'espera de conèixer el resultat electoral. Ara, tindria via lliure per arribar a ser una realitat.

contador