ep sede de kutxabank en bilbao
EUROPA PRESS

Kutxabank ha anunciat aquest dilluns que l'agència de qualificació DBRS Morningstar ha assignat la màxima qualificació a les cèdules hipotecàries de l'entitat, a les quals situa en el grau AAA en la seva primera valoració. Per proporcionar-los aquesta qualificació, l'agència de valoració ha tingut en compte en la seva anàlisi la legislació espanyola de cèdules hipotecàries, la normativa de resolució aplicable a Espanya i a la Unió Europea, així com els aspectes específics del programa de cèdules de l'emissor.

En aquest sentit, ha valorat positivament la diversificació geogràfica de les hipoteques residencials al programa de cèdules hipotecàries de Kutxabank, sobretot en àrees de més renda per càpita com Euskadi, on disposen d'un 44,5%, Madrid, amb un 26,9%, i Catalunya, amb un 12,4%. També ha destacat l'elevat grau de sobregarantia del programa, que s'eleva fins al 69,8%, enfront d'un mínim del 5%.

Actualment, el saldo de cèdules hipotecàries emeses per Kutxabank és de 1.250 milions d'euros, distribuïts en tres emissions. El volum del conjunt de cobertura creat segons el nou marc normatiu és de 2.123 milions d'euros, els actius primaris del qual són al 100% préstecs hipotecaris residencials amb hipoteca de primer rang, amb un LTV mitjà ponderat del 54%.

El banc va rebre al mes de gener la classificació al rang A per part de Moody's, Fitch, DBRS a causa de l'emissió de deute sènior que va realitzar. A més, en l'avaluació de riscos ESG, l'agència de rating Morningstar Sustainalytics va situar Kutxabank al lloc 27 dels més de 1.000 bancs avaluats a tot el món, i en l'1% de les companyies amb millor qualificació de les més de 15.000 empreses mundials analitzades.

contador